Powervrouwen bij Museum Jan Cunen

September 29, 2017

Aanstaande zondag start de nieuwe tentoonstelling 'Powervrouwen' bij Museum Jan Cunen. Het 'Powervrouwen' thema start met drie exposities: 'Vrouwen van Oranje - portretten van vijf koninginnen', 'Naakte Emotie van fotograaf Micky Hoogendijk', 'Iconisch sculpturen van Margot Homan' en de presentatie 'De Pil van Oss'. Vandaag kregen wij een exclusief kijkje bij de exposities met rondleidingen van Micky Hoogendijk en Margot Homan. De sculpturen van Margot zijn zeer gedetailleerd waarbij je de spieren van de mens heel nadrukkelijk terug ziet. Het maakt de afgebeelde persoon krachtig. De foto's van Micky ontstaan in haar dromen en met wat ze onderweg tegenkomt of wie ze ontmoet. Op die manier ontstaan bij haar de inspiraties die je terug ziet in de portretten. Waaronder die van een meisje uit Austin, Texas die ze zomaar ontmoette. Ze bleek ook nog een Nederlands klinkende achternaam te hebben waardoor je het Nederlandse thema terugziet in de portretten. Naast de jurk van Máxima en het schilderij van Marc van der Linden is de schilderij van Andy Warhol met Prinses Beatrix toch wel het pronkstuk van de expositie. Wij zijn enthousiast en het is de moeite waard er zeker een kijkje te gaan nemen. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon