Hooghuis leerlingen ontdekken drones

November 16, 2017

Leerlingen van Stadion, onderdeel van Het Hooghuis, hebben er onlangs bijzonder ‘lesmateriaal’ bij gekregen. Talentencampus Oss heeft de school namelijk drones cadeau gedaan. Dankzij dit geschenk kunnen de leerlingen uitgebreid kennismaken met deze technologie én meedoen aan de Drone Cup.

 

Richard van Ommen, directeur van Talentencampus Oss, legt uit waarom Stadion drones ontvangt: “Door technologische ontwikkelingen verandert de wereld ontzettend snel. Daarom moeten onderwijs en het bedrijfsleven iedere kans aangrijpen om jongeren met nieuwe technieken in contact te brengen. We hoorden dat Het Hooghuis graag wil deelnemen aan de Drone Cup, georganiseerd door Future Skillz. Volgens mij spreekt het voor zich dat we dergelijke initiatieven vanuit Talentencampus Oss ondersteunen.”

 

21st century skills

Jan van Vucht, directeur van Stadion, is verheugd met het bijzondere cadeau: “Drones zijn volop in ontwikkeling en worden steeds meer ingezet: in de techniek en door de overheid, maar ook in bijvoorbeeld de landbouw, de economie en de media. Daarom is het goed om leerlingen in ons onderwijs al kennis te laten maken met drones. Dankzij dit geschenk kunnen ze zelf aan drones sleutelen en leren ermee te vliegen. Zo bereiden ze zich perfect voor op de toekomst, want omgaan met drones en meedoen met de Drone Cup zijn typische 21st century skills.”

 

Drone Cup

Ruud Weerden, docent van Stadion, legt uit wat de Drone Cup is: “De Drone Cup is een spannend en flexibel spelconcept waarin leerlingen leren om drones te modificeren en dronecircuits te bouwen. Tijdens het project staan samenwerken en problemen oplossen centraal. De leerlingen verdiepen zich in de componenten van drones, leren op speelse wijze hoe ze een drone modificeren en raken vertrouwd met de techniek. Allemaal competenties die werknemers en onderzoekers in de toekomst moeten bezitten. Uiteindelijk nemen teams van verschillende scholen het tijdens de Drone Cup Finals tegen elkaar op in competitieverband. Spannend en leuk dus, maar vooral ontzettend leerzaam.”

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon