Boekpresentatie Paula Gerritsen in Acropolis Megen

November 17, 2017

Samen met uitgeverij Hoogland en van Klaveren presenteert Paula Gerritsen haar nieuwe boek ‘De Veerman’. Er is ook een kleine voorstelling bij over het boek, gemaakt naar aanleiding van theaterfestival Oeverloos. Iedereen is van harte welkom!

 

Paula Gerritsen maakte in eerste instantie illustraties voor verschillende tijdschriften en educatieve uitgevers. In 2002 verscheen het eerste prentenboek dat zij illustreerde: Fijn feestje, dat in 2003 verkozen werd voor toezending naar de Biënnale van Bratislava. Twee jaar later kreeg ook een ander prentenboek met haar illustraties (Grote Griezels) deze eer. In datzelfde jaar verscheen Noten, het eerste prentenboek waarvoor ze ook zelf de tekst schreef en dat in meerdere landen is uitgebracht. Paula werkt en woont in een mooi stadje aan de Maas in Brabant.

 

De veerman

Onder water ligt een dik touw, van de ene oever van de rivier naar de andere.

‘Die krijg je niet zomaar los.’ De veerboot zit eraan vast zodat ie niet kan wegdrijven op de stroom van de rivier. Maar dat is nou nét wat de veerman op een dag wil!

 

'Iedere dag loop ik langs de rivier. Dat verveelt nooit want iedere dag ziet ie er anders uit. Soms hangt er bijvoorbeeld een dikke spookachtige mist boven het water of weerspiegelt ie de rode lucht van de ondergaande zon. Soms is het stil, heel stil en hoor je alleen het klotsen van het water. En soms is het druk. Allerlei schepen en bootjes varen voorbij.

 

Maar altijd is daar de gele veerboot. Hij vaart altijd op dezelfde plek van de ene oever naar de andere om de mensen over te zetten. De veerman knipt de kaartjes en maakt altijd een praatje. Ik ga graag met de veerboot naar de overkant. Ik stap dan uit de auto, of van de fiets en leun over de reling van de veerboot. Je kunt dan ver uitkijken over de rivier, eindeloos de verte in.

 

En op zo’n dag is het idee voor dit boek geboren. Want stel je voor dat de boot ineens los zou zijn van het touw en mee zou drijven op de stroom van de rivier. Zou dat geen prachtige tocht zijn?' aldus Paula. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon