Molen Ravenstein zoekt stokers voor bakhuis

November 23, 2017

Het idee rond ambachtelijke producten van Molen de Nijverheid in Ravenstein is een schot in de roos. De combinatie van Korenmolen, Bakhuisje met steenoven en Bierbrouwerij met proeflokaal oogst veel waardering en trekt vele bezoekers.

 

Iedere zaterdag wordt er op ambachtelijke wijze brood gebakken in de steenoven.

De steenoven wordt op traditionele wijze met hout gestookt om de goede baktemperatuur te bereiden. De stoker begint tussen 8.00 uur en 9.00 uur, brengt het hout in de oven, verdeelt het en vult het gedurende ongeveer 3 uur aan totdat de oven de juiste baktemperatuur bereikt heeft. Daarna worden de resten verwijderd, de oven schoongemaakt en kunnen de intussen door de bakkers bereide deegwaren de oven in. Ervaring is absoluut geen vereiste, belangstelling voor ambachtelijkheid en pure, eerlijke producten is een pré.

 

Als je interesse hebt in ambachtelijk te (leren) stoken en mee te draaien in een gezellig vrijwilligersteam op een mooie locatie in een oud vestingstadje met als ambiance cultureel erfgoed, toeristen en lekkere producten laat het dan weten!

 

Aanmelding dan wel nadere informatie opvragen is mogelijk via info@molenravenstein.nl of via telefoonnummer 06-18996481. Je kunt ook geheel vrijblijvend natuurlijk op een zaterdagmorgen binnenlopen en kijken hoe het in de praktijk eraan toegaat.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon