Stanza brengt ode aan Willem Wilmink in De Artist

February 19, 2018

In huiskamersfeer brengt de band STANZA  op 3 maart hun nieuwste programma  ‘STANZA zingt en speelt Willem Wilmink’

 

Ruim een jaar geleden besloten Jos van Oorschot en Erik van Dijck om met het werk van dichter, schrijver en zanger Willem Wilmink (1936 - 2003) aan de slag te gaan. Zij putten inspiratie uit zijn verhalen voor kinderen, zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard de liefde, om hiermee een programma te maken voor de band STANZA. Gedichten die al op muziek stonden werden gearrangeerd en niet eerder getoonzette poëzie, zoals het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Babi, werd van gepaste muziek voorzien.

 

‘Of ze nu bedoeld zijn om te zingen of te declameren, alle teksten van Willem Wilmink zijn ideale liedteksten, ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks’ teksten hoogdravend of clichématig. Wilmink slaat steeds de spijker daar waar je hem moet raken, namelijk op de kop en dat komt bij de luisteraar binnen’, aldus zanger, gitarist Jos van Oorschot.

 

De Liths/Osse band STANZA bracht eerder goed ontvangen programma’s met liedjes van Bram Vermeulen en van Belgische liedzangers. Behalve van Oorschot bestaat STANZA uit Erik van Dijck, zang, gitaren en toetsen, Ruud Sempel, bas en Kees de Wit, blaasinstrumenten en percussie.

 

STANZA speelt en zingt Willem Wilmink

Zaterdag 3 maart 2018 20.30u

Kunstcafé De Artist, Kerkstraat 1, Lith

Entree 8,00

Reserveren info@deartist.nl 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon