De Osse Cruyff Court kampioenschappen weer van start

February 27, 2018

Op vrijdag 16 en 23 maart organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) de lokale voorronden van de Cruyff Court Kampioenschappen. Alle basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 mogen deelnemen aan het voetbaltoernooi. In teams van 6 tegen 6 spelen de scholen tegen elkaar op het Cruyff Court aan de Vijversingel in Oss. Het winnende team stroomt direct door naar de landelijke kwartfinale.

 

De Johan Cruyff Foundation is initiatiefnemer van het toernooi. Bij alle Cruyff Courts zijn de ‘14 regels van Johan Cruijff’ van kracht. Tijdens het toernooi is regel nummer 3 het speerpunt. ‘Heb respect voor de ander’ zal kracht worden bijgezet door het gezamenlijk tekenen en uitdragen van de respectvlag, voorafgaand aan het toernooi.

 

In 2017 waren het jongensteam van basisschool de Meander uit Lith en het meidenteam van de Nicolaasschool uit Oss de winnaars van voorronde in Oss en mochten deelnemen aan de kwartfinale. De Meander ging ook daar als winnaar naar huis en speelde op de landelijke finale in Enschede.

 

Scholenteams kunnen GRATIS aanmelden via www.sport-expertise-centrum.nl

 

Jongeren op gezond gewicht (JOGG) JOGG en de Cruyff foundation hebben een speciaal aanbod ontwikkeld inzake schoolplein14 voor basisscholen in de regio Noord Oost Brabant. Tijdens dit 6 vs. 6 toernooi zal JOGG aanwezig zijn en zorgen voor gratis drankflesjes voor alle deelnemers die gebruikt kunnen worden voor de watertappunten, waarvan er ook eentje bij het Cruyff Court te vinden is.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon