Nieuwe leveranciers WMO-hulpmiddelen in Oss

February 27, 2018

De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden hebben een Europese aanbesteding Wmo-hulpmiddelen uitgevoerd. Op 22 februari 2018 heeft de definitieve gunning plaatsgevonden. Vanaf 1 april 2018 zijn er in deze gemeenten twee leveranciers voor levering, onderhoud en reparatie van Wmo-hulpmiddelen.

 

Welke leveranciers zijn er vanaf 1 april?

Vooraf is bepaald dat drie leveranciers kunnen inschrijven op de aanbesteding van de Wmo-hulpmiddelen. Twee bedrijven hebben dat gedaan. Vanaf 1 april 2018 zijn er twee leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Medipoint. Deze leveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeenten. De huidige leverancier Welzorg schreef niet in voor de aanbesteding.

 

Wanneer stop het contract met Welzorg?

In de gemeenten Bernheze, Oss en Uden stopt het contract met leverancier Welzorg op 1 april 2018. In Boekel en Landerd loopt het contract met Welzorg nog tot 1 april 2019. Daar blijft het bedrijf nog een jaar de leverancier van hulpmiddelen .

 

Wat verandert er voor inwoners met een hulpmiddel?

Voortaan kunnen inwoners die gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel kiezen uit twee leveranciers. Inwoners die nu een Wmo-hulpmiddel van Welzorg hebben, houden dit hulpmiddel. Dat is in het contract met Medipoint en Hulpmiddelencentrum vastgelegd. Zij kiezen zelf welke van de twee leveranciers voortaan onderhoud en reparatie verzorgt. Op vrijdag 23 februari ontvangen inwoners met een Wmo-hulpmiddel hierover een brief van hun gemeente. Inwoners die geen voorkeur doorgeven, krijgen het eerste jaar leverancier Hulpmiddelencentrum voor reparatie en onderhoud.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon