Gemeente Oss steunt statiegeldalliantie

March 11, 2018

Gemeente Oss steunt de Statiegeldalliantie. Dit Belgisch-Nederlands initiatief zet zich in voor het invoeren van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes. De Tweede Kamer overlegt hierover op 15 maart. Al 200 Nederlandse gemeenten sloten zich aan bij de Statiegeldalliantie.


Minder produceren en meer hergebruiken

Gemeente Oss zet zich in voor een circulaire economie. Minder produceren, meer hergebruiken. ‘Aansluiten bij de statiegeld alliantie past in ons beleid. We richten ons op het circulair maken van de economie. Minder afval begint aan de bron. Zoals geen onnodige verpakkingen. En producten zo maken dat grondstoffen opnieuw bruikbaar zijn. Daarvoor moeten we bij het bedrijfsleven en onze
overheid zijn’, aldus wethouder Johan van der Schoot.


Hopen dat statiegeld verplicht wordt
In totaal zijn er meer dan 400 lokale overheden, bedrijven en organisaties aangesloten bij de Statiegeldalliantie, waaronder 200 Nederlandse gemeenten. Van der Schoot: ‘Door als gemeenten, milieuorganisaties en andere partijen samen duidelijk te maken dat we dit belangrijk vinden, hopen we dat statiegeld verplicht wordt. Zodat we mensen prikkelen om lege flesjes en blikjes in te leveren’.


Tweede kamer overlegt op 15 maart
Op 15 maart houdt de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over statiegeld. De Statiegeldalliantie en haar partners vragen dat de Tweede Kamerleden voor de uitbreiding van statiegeld naar blikjes en kleine plastic flesjes stemmen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon