Meer stembureau's in Oss

March 12, 2018

 

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd kunt u ook stemmen over het referendum over de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 willen de politieke partijen in Oss een hoge opkomst. Daarom komen er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen meer stembureaus. Vorige verkiezingen hadden we er 37. Deze keer heeft Oss in totaal 51 stembureaus waarvan twee bijzondere stembureaus. Deze staan bij het Centraal Station en in het centrum van Oss.  Daarnaast heeft Oss een stembureau in de vorm van een Engelse Dubbeldekker (verkiezingsbus) die diverse locaties afgaat.

 

Verkiezingsbus

De Verkiezingsbus rijdt naar diverse wijken om stemgerechtigden te wijzen op de verkiezingen.  De bus is de op de volgende plaatsen en tijdstippen geopend:

 

09.30 uur tot 10.30 uur: parkeerplaats Golfbad Oss

11.00 uur tot 12.00 uur: parkeerplaats Basis-Fit (Euterpelaan 19)

12.30 uur tot 13.30 uur: parkeerplaats bij zwembad/Fitland (Nelson Mandelaboulevard)

14.00 uur tot 15.00 uur: parkeerplaats winkelcentrum Ruwaard (zijde Paganinistraat)

15.30 uur tot 16.30 uur: parkeerplaats Jumbo (Wolfskooi 49)

17.00 uur tot 18.00 uur: parkeerplaats Emté (Kard. de Jongstraat 38)

19.30 uur tot 20.30 uur: parkeerplaats Albert Heijn (Eikenboomgaard)

 

Openingstijden

De 51 stembureaus zijn open van 07.30 uur tot en met 21.00 uur. Het bijzondere stembureau  bij het Centraal Station van 06.00 uur tot 19.00 uur en op de Heuvel van 09.00 uur tot 18.00 uur.

 

Hulpmiddelen

De gemeente Oss zet ook een aantal hulpmiddelen in om het stemmen makkelijker te maken voor blinden en slechtzienden.  Op ieder stembureau is een sterk vergrote kandidatenlijst aanwezig. Op het gemeentehuis is vanaf maandag 12 maart ook een kandidatenlijst in braille beschikbaar. Daarnaast is er via www.oss.nl/verkiezingen2018  een kandidatenlijst in gesproken vorm af te luisteren.

 

 

Toegankelijk

Op www.oss.nl/verkiezingen2018 staat een overzicht van de stembureaus die goed en minder goed toegankelijk zijn.

 

Stembureau in uw buurt

Op uw stempas staat het stembureau vermeld dat dicht bij u in de buurt is. Maar u mag in ieder stembureau binnen de gemeente stemmen. Dus als het beter uitkomt ergens anders uw stem uit te brengen, dan is dat mogelijk. Wilt u exact weten waar het dichtstbijzijnde stembureau is? Kijk dan even op www.stemwegwijzer.nl voor de exacte locatie van het stembureau inclusief een routebeschrijving.

 

Opkomst verhogen

Andere maatregelen om opkomst te verhogen zijn de inzet van sociale media zoals Facebook, Instagram en  Twitter vanuit de gemeenteraad. Ook hebben we extra aandacht voor jeugd/jongeren (scholen). Veel middelbare scholen en lagere scholen hebben de afgelopen maanden meegedaan aan projecten van Prodemos, en er komen er ook nog een aantal op bezoek de komende tijd. We hebben daar extra op ingezet om zoveel mogelijk jongeren vóór de gemeenteraadsverkiezingen te bereiken.

 

www.facebook.com/gemeenteraadoss

https://twitter.com/gemeenteraadOss

www.instagram.com/gemeenteraadoss

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon