Prince Tribute Band 17 maart in Theater de Lievekamp

March 11, 2018

De PRINCE TRIBUTE BAND is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommigen was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige PRINCE TRIBUTE BAND was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.

 

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. Van Kiss tot Controversy en van 1999 totCream, de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

 

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de PRINCE TRIBUTE BAND. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazers sectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk. Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerede tevens de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie 'ConFuse'

 

Op zaterdag 17 maar is het theaterconcert te zien in Theater de Lievekamp in Oss.

 

Kaarten zijn online te verkrijgen via de website webshop.lievekamp.nl  
De voorstelling begint om 20:15 uur.

 

 

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon