Inspiratie van rolmodellen in Museum Jan Cunen

March 19, 2018

‘Huh, krijg je daarvoor betaald? Ik word ook een kunstenaar!’ Dat was de reactie van een tweedejaars leerling van Het Hooghuis ZuidWest toen kunstenaar Tom l’Istelle aan het vertellen was over zijn werk als kunstenaar. Want dat je na het vmbo een creatieve kant op kan gaan, dat weten nog niet alle leerlingen. Maar het kan zeker! Dat bewijzen zes rolmodellen tijdens het project ‘Rolmodellen: oud-vmbo’ers inspireren jongeren’, een samenwerking tussen Het Hooghuis en Museum Jan Cunen.

De rolmodellen zijn oud vmbo’ers die na het behalen van hun diploma een creatieve richting gekozen hebben. Tegenwoordig zijn ze aan de slag als kunstenaar, grafisch vormgever, videograaf, fotograaf, stylist en marketingmedewerker in een museum. Voor het project hebben ze meegedacht over opdrachten voor tijdens een rondleiding door Museum Jan Cunen, maar vooral ook een lessenserie voor op school of een workshop ontwikkeld. Zelf een lettertype maken geïnspireerd op een kunstwerk? Of merchandise maken voor de museumwinkel? De leerlingen gaan ermee aan de slag. 

Mede dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de huidige vmbo-leerlingen een rondleiding door het museum en aansluitend een lessenserie op school, bedacht en deels uitgevoerd door de rolmodellen. Zo kunnen de vmbo-leerlingen zien: dat kun jij later ook zijn!

Dit smaakt natuurlijk allemaal naar meer. Vandaar dat de eindresultaten van de creaties van de leerlingen vanaf april op verschillende plekken in Oss te zien zijn tijdens de tentoonstelling ‘Jan Cunen in de Stad’. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon