Expositie leerlingen Hooghuis West bij K26

March 29, 2018

Kunstgalerie K26 in Oss laat van 5 tot 15 april zien dat er mooie en bijzondere werken worden gemaakt op Het Hooghuis ZuidWest. Leerlingen van de afdeling metaaltechniek (PIE) leren in hun lessen allerlei technieken om metaal te bewerken. Er wordt hard gewerkt om de leerlingen goed voor te bereiden op de examens en op een vervolgopleiding. Daarnaast is er ook tijd om aan vrijere opdrachten te werken waarin de geleerde technieken kunnen worden toegepast. Daarbij is niet de technische tekening, maar fantasie het bouwplan. Docent Jos de Waal: ‘ik ben trots op het werk waarin rijke fantasieën zijn te zien. Een kroon op het werk dat het nu wordt tentoongesteld in Kunstgalerie K26.'
 

Vogels en vissen zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor de leerlingen. Met materiaal dat is gered van de schrootbak zijn mooie werkstukken gemaakt die nu in verschillende tuinen staan te pronken. Anderen hebben een plekje in de school gekregen. Dit jaar hebben leerlingen gewerkt aan het project ‘viskar’. Van betonijzer, schroot, stenen, plaatstaal en zinken dakgoot en pikhouwelen is een fantastisch rijdend kunstwerk gemaakt. De leerlingen hebben daarbij gewerkt met een slijptol, een plasmasnijder, boormachine en lasapparatuur. Dit kunstwerk, want dat is het echt geworden, was eerder te zien tijdens de avond van KunstrallyCross in theater De Lievekamp. De ‘kartrekkers’ bij dit project waren leerlingen Stein van Dongen en Jop Verreijt. Zij werden geholpen door verschillende klasgenoten van de afdeling Metaaltechniek.

 

Naast deze ruimtelijke werkstukken is er ander beeldend werk te zien van de afdelingen Dienstverlening en Producten, Design en Bouwen, Wonen en Interieur van leerlingen uit klas 1 en 2. De onderwijsexpositie kunt u bezoeken van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

 

De expositie wordt zondag 8 april om 15.00 uur officieel geopend.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon