WereldVrouwen Oss met muziektheatervoorstelling naar De Lievekamp

April 3, 2018

OSS – In het Huis van de Wijk wordt elke vrijdagochtend druk gerepeteerd door de WereldVrouwen Oss. Als koor hebben de WereldVrouwen al vaker kleine optredens gedaan, maar een geheel eigen voorstelling is nieuw voor ze. Samen met theatermaakster Irene Geurts maakte het koor hun eerste muziektheatervoorstelling. Op zondag 8 april staan ze in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp met hun productie ´WereldVrouwen Oss – De wereld rond’.

 

Niet zomaar een koor

WereldVrouwen Oss is een vereniging van vrouwen uit diverse culturen die wekelijks bij elkaar komen om hun zelfgeschreven liedjes te zingen. De liedjes zijn gemaakt door tekstschrijfster Leonie van de Wetering en dirigent Peter Ruijs en zijn gebaseerd op de verhalen die de dames elkaar vertellen. Verhalen over hun verleden, geboorteland, eetgewoontes maar ook over dagelijkse zaken zoals boodschappen doen. Elk liedje dat het koor zingt gaat over één van de koorleden en over de band die de dames dankzij het WereldVrouwenkoor met elkaar opgebouwd hebben. Theatermaakster Irene Geurts gebruikte deze liedjes en verhalen als bron voor de muziektheatervoorstelling die ze samen met de dames gecreëerd heeft. Het resultaat: een voorstelling met liedjes, gedichten, gesprekken, ontmoetingen en hier en daar een klein dansje.

 

Theater van de Stad – een nieuwe ervaring

De voorstelling ‘WereldVrouwen Oss – De wereld rond’ is een productie van Theater van de Stad, een programmalijn van theater De Lievekamp waarbij het theater een podium biedt aan talenten die anders nooit in ons theater op zouden treden. WereldVrouwen Oss is voor deze productie door De Lievekamp gekoppeld aan regisseuse Irene Geurts, om ervoor te zorgen dat het unieke karakter van het koor en de liedjes naar voren komt tijdens de voorstelling. Voor de WereldVrouwen was het een compleet nieuwe ervaring om met een regisseuse te werken. Irene Geurts heeft de dames begeleid en over de streep getrokken om ze te laten ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Om vooral niet op te gaan in de groep, maar ook individueel in de schijnwerpers te durven staan.

 

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor ‘WereldVrouwen Oss – De wereld rond’ op zondag 8 april in de Rabo Zaal van De Lievekamp, aanvang 14.30 uur, kunnen voor € 7,50 worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon