De Lievekamp en De Pas tekenen samenwerkings overeenkomst

April 12, 2018

Met ingang van het nieuwe theaterseizoen gaan Cultureel Centrum De Pas in Heesch en Theater De Lievekamp in Oss nauw samenwerken bij de totstandkoming van het professionele programma. Een centrale rol is hierin weggelegd voor Ron Megens, de programmeur van het Osse theater. Namens De Lievekamp boekt hij jaarlijks zo'n 200 professionele voorstellingen, verdeeld over drie zalen. Daar komt nu de theaterzaal van De Pas bij.

 

Profiteren van Lievekamp-netwerk

Wilco Schrijvers, directeur van De Pas: "Na het vertrek van onze programmeur Bert Engelbart moesten we op zoek naar een vervanger. Tegelijkertijd zijn we met De Lievekamp in gesprek gegaan en al snel kwamen we tot de conclusie dat De Pas er garen bij spint door de boekingen van het professionele deel van het programma door De Lievekamp te laten verzorgen. Dat levert betere afstemming op (hierdoor wordt straks voorkomen dat bijvoorbeeld een voorstelling zowel in De Pas als in theater De Lievekamp vlak achter elkaar geprogrammeerd wordt) én De Pas kan meeprofiteren van het grote netwerk van De Lievekamp. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit onze programmering een positieve impuls geeft.”

 

Optimaal gebruik van expertise

Lievekampdirecteur Coen Bais: "De podia in Heesch en Oss liggen hemelsbreed slechts 3,3 kilometer van elkaar vandaan en hebben ieder een eigen profiel. Door de programmering bij één persoon neer te leggen, kunnen zowel De Pas als De Lievekamp daar hun vruchten van plukken. Er wordt dan optimaal gebruikt gemaakt van de expertise en van onze programmeur Ron Megens. Hij heeft de opdracht om in nauw overleg met de nieuwe programma-coördinator  van De Pas, Louisa Henderson, voor beide podia een gebalanceerd programma vast te leggen, waarbij de identiteit van beide theaters behouden blijft.

 

Interessant en toegankelijk programma

Ron Megens: "Ik kijk er naar uit om ook voor De Pas mooie voorstellingen en concerten vast te leggen. De identiteit van een theater valt en staat grotendeels bij de keuzes van de voorstellingen. Hoewel de grote musicalproducties, opera's en balletten qua formaat alleen passen in de grote zaal van De Lievekamp en dus alleen in Oss te zien zijn, wordt samen met de Pas een op maat toegesneden programma samengesteld, mede gelet op de wensen en behoeften van de doelgroepen, de grootte van de zaal en de faciliteiten die de Pas te bieden heeft. Theater De Lievekamp is een middelgrote schouwburg met een regiofunctie terwijl Cultureel Centrum De Pas  zijn pijlen vooral richt op de bevolking uit Heesch en de gemeente Bernheze. Wij vullen elkaar uitstekend aan.”

 

Beide theaters presenteren binnenkort hun programma voor het komend seizoen.
Kijk voor meer informatie op www.de-pas.nl en www.lievekamp.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon