Gemeente Oss loopt voorop met sociaal ondernemen

April 18, 2018

 

‘Gemeente Oss vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook kunnen werken. Wij hebben deze mensen in dienst en werken het liefst samen met organisaties die dat ook doen of nastreven. Volgens de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) blijkt dat wij hierin voorop lopen. Daarom hebben we een certificaat gekregen voor sociaal ondernemen. Daar zijn we trots op!’ vertelt wethouder Kees van Geffen.

 

Gemeente Oss geeft het juiste voorbeeld

 ‘Met dit PSO-certificaat, laten we zien hoe wij als organisatie werken aan sociaal ondernemen. We werken al veel samen met sociale werkbedrijven of organisaties die een PSO-certificaat hebben. En gaan dit goede voorbeeld doorzetten. We gaan van de andere organisaties waarmee we samenwerken nog strenger eisen dat zij ook sociaal ondernemen,’ sluit wethouder van Geffen af.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vinden steeds meer organisaties en overheden het belangrijk meer mensen met een arbeidshandicap bij hen te laten werken. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO voor sociaal ondernemen. Het meet objectief en laat zien in hoeverre een organisatie sociaal onderneemt. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Gemeente Oss heeft trede 3 behaald.

 

Meer informatie over PSO?

Wilt u meer weten over de PSO? Kijk dan op www.PSO-Nederland.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon