Gouden Oogappel voor Yvonne Langens

April 19, 2018

Yvonne Langens uit Oss kreeg deze donderdagochtend een Gouden Oogappel uitgereikt door wethouder Kees van Geffen. Zij krijgt deze onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Oss en omgeving.

180 gezinnen, 50 vrijwilligers
Naast een drukke baan in de zorg is Yvonne Langens coördinator van de Voedselbank Oss en omgeving. Met hart en ziel organiseert en regelt zij week in, week uit het werk van maar liefst vijftig vrijwilligers. Mede dankzij Yvonne gaan zo’n 180 gezinnen iedere donderdag met een goed gevulde boodschappentas naar huis. Maar het gaat Yvonne om méér dan het uitgeven van de voedselpakketten. Ze is erg betrokken bij hun wel en wee, staat altijd voor hen klaar. Door haar manier van werken en leidinggeven is er een bijzonder goede sfeer onder de vrijwilligers van de Voedselbank. Ze heeft begrip voor iedereen en geeft alle vrijwilligers de ruimte om naar eigen inzicht te handelen. Ze is zeer toegewijd, hartelijk, betrokken en flexibel. Voor iemand met zo’n tomeloze inzet voor anderen is een Gouden Oogappel meer dan verdiend.

Gouden Oogappel
De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligers
Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar zijn er zes Oogappels. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk) op de website. Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.

www.oss.nl/oogappel  

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon