Depot Heesch, een verrassend concept

Laatst werd ik getipt door iemand over de winkel Depot in Heesch wat ervoor zorgde dat ik vorige week een kijkje ging nemen. Ik werd aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de aanwezige mensen, het interieur en de spullen die zij verkopen. En het leuke is dat er midden in de winkel ook een stukje horeca zit waar je lekker kunt zitten voor een bakkie, een lekkere lunch of huisgemaakte taartjes.

 

Dagbesteding

Depot Heesch is een winkel in lifestyle en boeken met een horecagedeelte. Hier werken zo’n 20 jongeren met psychische problemen als dagbesteding. Van het bedienen in de horeca en de winkel tot het inpakken van producten en koken van maaltijden.  Een eigenwijze onderneming zou je het wel kunnen noemen. Het gaat hier niet om zoveel mogelijk omzet genereren, maar om deze jongeren te kunnen helpen. Een grappig detail is de ruimte waar je pasfoto’s kunt laten maken; namelijk op de wc!

 

Van verslaafd naar geliefd

Ik raakte in gesprek met Sjors die in het horecagedeelte werkt. Een hele vriendelijke jongeman die geïnteresseerd in je is en je het gevoel geeft dat je welkom bent. En door met elkaar in gesprek te gaan hoor je altijd weer leuke verhalen. Het verhaal van Sjors is wel heel bijzonder. Een jonge man die in het verleden met verkeerde mensen in contact kwam, van school getrapt werd, niet aan het werk kwam en uiteindelijk met drugs in aanraking kwam wat ertoe leidde dat hij ging dealen en verslaafd raakte. In een dieper dal zou je bijna niet terecht kunnen komen. Maar zijn wil om beter te worden en weer aan het werk te gaan heeft ervoor gezorgd dat hij weer de goede kant op is gegaan. Omdat Sjors tientallen keren werd afgewezen hebben de dames van Partners in Zorg een baan voor hem gecreëerd. Inmiddels is Sjors toch wel het gezicht van de horeca bij Depot, staat weer volop in het leven, heeft een vriendin en woont samen.

 

Rob is een van de jongeren die als bijnaam ‘De Directeur’ heeft. En dat leidt er dan ook toe dat bij officiële gelegenheden of als mensen vragen hebben ze worden doorverwezen naar Rob. Hij mag dan zelfs het gesprek voeren en als hij er niet uit komt dan zijn er uiteraard de begeleiders om het over te nemen, maar hij weet alles. Dit geeft zo’n jongen ook meteen zelfvertrouwen en het gevoel dat hij er mag zijn.

 

Verhuur

Naast de winkel en de horeca kun je er ook terecht voor het huren van een flexplek. Tegen een tarief van € 12,50 per dagdeel kun je lekker op je gemak werken. Dit is inclusief koffie, thee en wat lekkers. Wanneer je doorloopt kom je uit bij No.61. Het oude raadhuis wat nu te huur is om te trouwen, vergaderen, exposeren een lezing houden of een babyshower organiseren waarbij de jongeren van Depot de catering verzorgen.

 

Al met al de moeite van een bezoek waard. Laat je verrassen, ga in gesprek en geniet van een heerlijk stukje cake. Depot Heesch is gevestigd aan Het Dorp 61A in Heesch.

 

Meer informatie: http://www.depot-heesch.nl 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon