Bewoners Jakob Goldsmidstraat schenken boom aan Hospice De Oase

June 4, 2018

Op vrijdag 8 juni om 14.00 uur schenken bewoners uit de Jakob Goldsmidstraat een boom aan Hospice De Oase, een instelling waar mensen in hun laatste levensfase worden verzorgd en begeleid.

 

Dit zal gebeuren in de tuin van De Oase.

De wens om deze boom te schenken is ontstaan tijdens het buurtcultuurproject ’t Proathuukske’ bij het wooncomplex aan de Jakob Goldsmitstraat dat zo’n 3 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Muzelinck heeft dit project begeleid.

 

Het wachten was op de nieuwbouw van De Oase. Inmiddels is het hospice af en heeft Muzelinck samen met de bewonerscommissie van de Jakob Goldsmidstraat, directeur Jan Verbeek van Hospice de Oase en Wim Lips van Lipsgroen (hovenier die destijds de tuin heeft aangelegd), een passende boom gevonden en is bekend dat op 8 juni de boom gepland gaat worden bij Hospice de Oase.

 

Buurtcultuurproject ‘’t Proathuukske’ aan de Jakob Goldsmidstraat

Er stonden twee bomen bij het wooncomplex aan de Jakob Goldsmidstraat die veel overlast veroorzaakten. Deze bomen zijn gekapt en van het hout heeft kunstenares Hester Pilz een bank gemaakt. Van het klein hout dat over was, hebben bewoners fotolijstjes gemaakt gevuld vullen met foto’s die voor hen waardevol zijn. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds BrabantWonen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon