Informatie-avond Singel 1940-1945 op het Burchtplein

June 4, 2018

Op 11 juni tussen 17:00 en 19:30 uur staat er een tent op de parkeerplaats bij de Albert Heijn aan het Burchtplein. De bedoeling is ideeën verzamelen en mensen vinden die mee willen denken over hoe het op Singel beter kan.

 

Die tent staat uiteraard niet toevallig daar. De parkeerplaats grenst aan die lange Osse straat waar het allemaal om gaat. Een straat die volgens velen momenteel flink te wensen overlaat wat betreft (verkeers)veiligheid en overzichtelijkheid.

 

Het beoogde resultaat is een goed bemande werkgroep en duidelijke uitgangspunten om mee te werken. Die werkgroep bestaat nu al uit een aantal omwonenden, wijkraadsleden en een afvaardiging van personeel en ouders van Basischool De Nieuwe Link die gelegen is aan de Singel. Ook wordt nauw samengewerkt met Wijkraad CKM (Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel). De ontsluiting van nieuwe wijken zoals  Ooijense Zij en Horzak leggen grote druk op de noordelijke ontsluitingswegen zoals onder andere de Singel. Gezamenlijke problemen worden gezamenlijk aangepakt!

 

In eerdere gesprekken bleek dat er volgens omwonenden veel ruimte voor verbetering is. Zo zorgen onoverzichtelijke constructies voor onduidelijke en gevaarlijke verkeerssituaties. Daarbij moeten automobilisten met veel te veel dingen tegelijk rekening houden. Omwonenden durven hun kinderen nog nauwelijks de weg over te laten steken. Daarnaast zijn de middenbermen bij oversteekplaatsen gebrekkig verlicht, en voelen fietsers zich onveilig op de parallelweg, die op een volwaardig fietspad lijkt, maar dat niet is.

 

Dan hebben we het nog niet eens over de slechte doorstroming die ervoor zorgt dat hulpverleningsvoertuigen er vaak nauwelijks door kunnen komen en automobilisten die flinke vertragingen oplopen. Straten die parallel aan de Singel door de Verzetsheldenbuurt lopen worden daardoor een gewilde sluiproute om de altijd drukke Singel te omzeilen. Dit sluipverkeer rijdt vaak ook nog eens veel te hard de woonwijk waar 30 km per uur de maximale snelheid zou moeten zijn.

 

Al met al meer dan genoeg reden voor de werkgroep om zowel de vele pijnpunten als ideeën over mogelijke oplossingen te inventariseren. Omdat niemand de onderwerpen die er spelen beter kent dan de direct betrokkenen, is de hoop op de bijeenkomst in de tent zoveel mogelijk mensen uit de wijk te mogen verwelkomen. Iedereen kan er zijn plannen en meningen kwijt, en mocht men zelf onderdeel van de werkgroep uit willen maken, dan is die versterking méér dan welkom.

 

Uiteindelijk kan de werkgroep op basis van de input vanuit alle betrokkenen adviezen geven aan de gemeente en waar nodig andere acties ondernemen. Degenen die daaraan bij willen dragen zijn van harte welkom op 11 juni tussen 17:00 en 19:30 uur tijdens de openbare bijeenkomst aan het Burchtplein.

 

Aanmelden voor de werkgroep Singel 1940-1945 kan ook via:
info@schadewijk-oss.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon