Romeinse 'Tussen Kunst en Kitsch' middag

June 4, 2018

Archeologische vondsten uit de Romeinse tijd waren de inspiratiebron voor de spektakelvoorstellingen Julius  Caesar aan de Maas die in juni bij Lithoijen opgevoerd gaan worden. Een goede aanleiding en een goed moment voor meer bekendheid en archivering van alles wat er in en aan de Maas gevonden is, vindt Barbara van Kessel van de Heemkundekring Maasdorpen.

 

Lith, Oss – ‘Al sinds de jaren 70 zijn zoveel schatten uit de Romeinse tijd  boven water gekomen bij baggerwerkzaamheden, maar ook bij zoektochten van archeologen en amateurarcheologen. Klap op de vuurpijl waren de vondsten van twee jaar geleden die er op duiden dat Julius Caesar bij Lith (Kessel) veldslag heeft geleverd. Die vondsten zijn bekend, maar we weten zeker dat er bij veel mensen thuis in Lith en omgeving en elders in het land interessante dingen op de schoorsteenmantel of in de vensterbank staan. En juist die voor het grote publiek onbekende vondsten willen we graag in kaart brengen en onder de aandacht brengen. Daarom organiseren we een Romeinse Kunst en Kitsch middag’, vertelt stadarcheoloog van Oss, Richard Jansen.

 

Een soort van Tussen Kunst en Kitsch

Op zondagmiddag 10 juni zit bij De Artist in Lith een panel van vijf deskundigen klaar en worden vondsten van aan de Maas getaxeerd  en kan de historie van botten, scherven, sieraden of wat er dan ook gevonden is, ontrafeld worden. ‘Natuurlijk mogen mensen hun ‘schatten’ weer mee naar huis nemen, maar we willen de schatten wel graag op de foto zetten. Zo krijgen we een beter beeld van onze geschiedenis en wordt ons archief completer’ zegt Jansen en hij voegt er aan toe ‘We hopen veel nieuwe interessante dingen tegen te komen.

 

De Romeinse Tussen Kunst en Kitschmiddag wordt georganiseerd door de Heemkundekring Maasdorpen en Julius Caesar aan de Maas in samenwerking met de gemeente Oss.

 

Romeinse Tussen Kunst en Kitsch middag

Zondag 10 juni van 13.30 – 17.00u

Bij Galerie Kunstcafé De Artist, Kerkstraat 1, Lith

Gratis entree en vrij toegankelijk.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon