Aanmelden Keukenbazen gestart

August 9, 2018

Welk team mag zich 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start. Er doen 17 gemeenten uit Noordoost-Brabant mee, waaronder ook de gemeente Oss.

 

Om kinderen bewust te maken dat eerlijk, gezond en lekker voedsel om de hoek verbouwd wordt en omdat samen koken gezellig, gezond en leuk is organiseert Agrifood Capital samen met de gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum de leukste regionale kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8. In 2017 deden maar liefst 147 teams mee.

 

Lekker en gezond met producten uit de buurt

De opdracht voor de teams luidt: 'Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt'. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in 'sHertogenbosch.

 

Topkoks in de jury

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in 'sHertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon