Veiligheid belangrijkste reden afwijzing alternatief Kermisfeest

August 14, 2018

Osse horecaondernemers hebben de gemeente gevraagd om ruimte voor extra horeca-activiteiten op De Heuvel. Ze deden dit toen bekend werd dat de Kermisfeesten niet door mogen gaan. De gemeente kan daar op deze korte termijn niet aan meewerken.

 

We hebben zorgvuldig diverse mogelijkheden bekeken, bijvoorbeeld een verplaatsing van activiteiten naar De Heuvel.

De gemeente heeft allereerst naar de gevolgen voor openbare orde en veiligheid gekeken en advies ingewonnen bij de politie. Deze adviseert negatief, omdat er risico’s zijn voor de routes voor ambulances en andere hulpdiensten.

 

Daarnaast is het crowdmanagement moeilijker: je zou gezinnen en uitgaanspubliek samenbrengen op één plek en dat brengt extra risico’s met zich mee. Daarom kan de gemeente op deze korte termijn niet meewerken aan extra horeca-activiteiten op De Heuvel. Daarnaast heeft de rechter vrijdag duidelijk uitgesproken dat de gemeente zorgvuldig moet zijn bij het verlenen van vergunningen. We willen ook daar recht aan doen. Dus gaan we op korte termijn geen nieuwe vergunningen verlenen. 

 

Volop activiteiten

Wethouder en locoburgemeester Kees van Geffen: ‘Oss biedt nog altijd veel mogelijkheden voor feesten, tijdens deze kermis ook op en rond de Eikenboomgaard. Daar mogen alle activiteiten gewoon doorgaan, maar zonder muziek. Daarnaast zijn er in Oss op diverse andere plekken feestelijke activiteiten.’

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon