Het eerste KABRA- theaterfestival komt eraan!

August 15, 2018

Liefde voor theater 

Op Za 29 en Zo 30 september 2018 vindt het eerste KABRA-festival plaats in ‘Pand P’ te Eindhoven. Het festival heeft als thema: ’Liefde voor theater in al zijn facetten’ en is voor iedereen in Brabant die zich actief bezighoudt met amateurtheater. Een unieke kans om theaterliefhebbers te ontmoeten en je te laten verrassen door een spetterende voorstelling, een actieve theaterworkshop of een presentatie over de laatste theaterontwikkelingen.

 

Theatervoorstellingen uit heel Brabant

Ruim 20 Brabantse theatergroepen uit o.a. Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch laten  dynamische, korte voorstellingen zien in een professionele theatersetting.

 

Het aanbod is divers: van verteltheater, bewegingstheater en muziektheater tot een montagevoorstelling of een wagenspel. Verder zijn er monologen, dialogen en fragmenten uit toneelstukken. Bezoekers kunnen kennis maken met het Brabantse amateurtheater in zijn volle breedte. ‘Theatergroep zien schitteren ergens op een podium in Brabant’, is dan ook het hoogste doel van KABRA. 

 

Zowel zaterdag als zondag worden theaterprijzen uitgereikt: een publieksprijs, een heuse juryprijs en een aanmoedigingsprijs!

 

Workshops Artsitieke ontwikkeling

Festivalbezoekers die graag willen werken aan hun artistieke ontwikkeling kunnen meedoen aan een workshop. In de workshop ‘Stem’ ontdekken deelnemers de mogelijkheden van hun  stem terwijl in de workshop ‘Meisner speltechniek’ gewerkt wordt aan de eigen ontwikkeling als acteur. Acteurs van theatergroep ‘Dikke  Duim’ laten bezoekers actief kennismaken met improvisatietheater en in de interactieve workshop ‘Creative thinking/Theaterinnovatie’ gaat men samen met anderen op zoek naar vernieuwing in het amateurtheater.

 

Voor de workshops kan men zich vooraf inschrijven via de site van KABRA.

 

Presentaties  Actueel Theater

Wie interesse heeft in actuele theaterontwikkelingen kiest voor een interactieve presentatie. In de Presentatie ‘Community Theatre’ geven theatergroep ‘Het Salon’ uit Eindhoven en theatercollectief ‘Eelt’ uit Tilburg in beeld en geluid een indruk van hun verrassende theateractiviteiten in de wijken van de stad. En Stefan Jung, die al jaren aan de weg timmert met theaterstichting ‘Carte Blanche’, houdt een levendige presentatie over theater maken met mensen die ‘anders’ zijn.

 

Verrassende Publieksacts

Het ene moment staat u oog in oog met de ‘Don Juan’ dichters, die ter plekke een gedicht tevoorschijn toveren, om even later ‘Dr. Kanda’te ontmoeten, die zijn licht laat schijnen over de toekomst van het theater. En als klap op de vuurpijl neemt Standup comedian Maarten van den Berg, o.a. bekend van Lubach TV, het amateurtheater op de korrel.

 

Info en kaartverkoop

Meer informatie over het KABRA-festival is te vinden op de website: www.stichtingkabra.nl en op facebook: www.facebook.com/koepelamateurtheaterbrabant

Kaarten bestellen kan via: www.stichtingkabra.nl/festivalalgemeen/tickets

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon