Lithenaren brengen Hamlet naar Lith

August 22, 2018

Theatergroep BLUV, met Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider, brengt Shakespeare’s Hamlet naar zijn geboortedorp Lith. Op 14 september speelt de voorstelling in het park achter de Protestantse kerk. Oud-Lithenaar Linda van Doorn speelt vier rollen in deze productie. Onlangs ontving zij op 34-jarige leeftijd de ‘De lach en de traan’ voor haar 25-jarige toneeljubileum. Lithenaar Mike van Os luistert de voorstelling samen met Schraven muzikaal op.

 

Ze kennen elkaar van jongs af aan, toen Schraven en Van Os leiding waren bij ‘Polderkamp’ en Van Doorn daar als kind een week vakantie vierde. Dat ze ooit nog samen al voor het zoveelste jaar achtereen op het podium zouden staan hadden ze toen nog niet verwacht, maar inmiddels zijn hun samenwerkingen al niet meer op één hand te tellen. Van Doorn ontving in juni op 34-jarige leeftijd de zilveren jubileumspeld ‘De lach en de traan’ voor haar 25-jarige toneeljubileum in het amateurtheater. Over Schraven zei ze in het Brabants Dagblad: ,,Van hem heb ik echt leren spelen, emoties leren uiten én ze te gebruiken in mijn spel.'' Schraven heeft als regisseur een flink aantal behoorlijke producties op zijn naam staan. In Lith is hij bekend van onder andere Dorp aan de Rivier, Op Hoop van Zegen en Julius Caesar aan de Maas. Bij veel verenigingen heeft hij spelers naar een hoog niveau getild. Daarnaast vormt hij met Emiel de Jong de groep TG Graasland, waarmee hij kinder- en jeugdvoorstellingen maakt. Zijn voorstellingen staan bekend om de prachtige details in het volledige plaatje. Mike van Os vormt samen met Schraven het bekende duo Haiko en Maiko.

 

Hamlet

Op 14 september speelt het drietal de voorstelling Hamlet, Prins van Denemarken, in het park achter de protestantse kerk in Lith. Theatergroep BLUV giet de voorstelling in het inmiddels bekende ‘BLUV-jasje’ en maakt daarbij gebruik van livemuziek en zang. Eerder stonden ze al in Lith met de voorstellingen Moeder Courage, Agnes B. en De miraculeuze comeback van Mea L. Loman. Eerste Shakespeare-ervaring voor BLUV Hamlet is geschreven door William Shakespeare tussen 1600 en 1602. De wraaktragedie is onder meer bekend vanwege de monoloog to be or not to be, die wordt uitgesproken door Hamlet, het personage waar alles om draait. Iedereen ‘kent’ Hamlet, maar vaak alleen van naam. Er zijn -helaas- weinig amateurgezelschappen die Hamlet opvoeren. En omdat Theatergroep BLUV graag verdergaat waar andere gezelschappen ophouden, was Hamlet geen moeilijke keuze.

 

Hamlet, Prins van Denemarken door Theatergroep BLUV
Vrijdag 14 september, 20:15 uur Park Protestantse Kerk, Lith

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon