Bijzondere voorstelling over Meester Gielen in spiegeltent

August 27, 2018

Hoe kijken we, vijftig jaar na het overlijden, terug op iconische personen? Romantiseren we hun leven? Vergoelijken we hun handel en wandel? Lukt het ons om ook kritisch te zijn? En kanttekeningen te plaatsen?

 

Meester Gielen
Berghem kent zo’n icoon: Jacques Gielen. Beter bekend als Meester Gielen of De Meester. In de jaren verliet hij zijn geboorteplaats Venlo om in Berghem aan de slag te gaan als onderwijzer op de jongensschool. Gielen bemoeide zich intensief en proactief met het Bèrgse verenigingsleven. Vooral met de jongeren die het thuis niet zo breed hadden.

 

Door zijn actieve rol in de samenleving botste Gielen regelmatig met de elite van het dorp, het kerkelijk én het ambtelijk gezag. Als Politicus behaalde hij grote overwinningen met dank aan zijn populariteit onder het gewone volk. ‘de man met de baard is je stem waard’.

 

Spiegeltent

Wij nodigen je als toeschouwer uit om plaats te nemen in onze spiegeltent uit de tijd van Gielen. Hier zit je letterlijk rondom Gielen wat de mogelijkheid geeft om het leven van Gielen van meerdere kanten te bekijken.

 

Speeldata

vrijdag 05 oktober 2018 20.15 uur

zaterdag 06 oktober 2018 20.15 uur

zondag 07 oktober 2018 13.15 uur

dinsdag 09 oktober 2018 20.15 uur

woensdag 10 oktober 2018 20.15 uur

donderdag 11 oktober 2018 20.15 uur

 

Kaartverkoop

Er zijn 3 verschillende straten waaruit je kunt kiezen. Deze oude Berghemse straatnamen verwijzen naar eerste-, tweede- en derderangs kaarten. Prijzen zijn inclusief één consumptie.

 

Rogstraat (je zit in een nis in de buitenste ring) € 17,00

Laanderstraat (je zit in voorste rij direct aan het speelvlak) € 16,00

Mollenstraat (je zit achter de voorste rij in de galerij) € 15,00

 

Hapje eten?

Zin in een avondvullend programma met vrienden, collega’s en/of familie? Op vrijdag 5 oktober en op zaterdag 6 oktober bieden wij een uniek bijpassend diner, voorafgaande aan de voorstelling. Een diner kunt u los reserveren voor 35 euro per persoon en serveren wij in de Rogstraat. Wil je de voorstelling vanaf dezelfde plek zien? Reserveer dan ook een kaartje in de Rogstraat. Let op, deze plaatsen zijn beperkt!

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.uittbosch.nl en in de Berchpleats te Berghem op elke donderdag in september van 12.00 tot 21.00 uur.

 

Sponsorpakketten voor bedrijven
Stichting uit ’t Bosch heeft een ANBI status, dat betekent dat als uw sponsoring een eenmalige gift is, u deze gift in zijn geheel kunt aftrekken tijdens uw aangifte inkomstenbelasting. U steunt hiermee éénmalig een culturele instelling en helpt Stichting uit ’t Bosch bij het ontwikkelen van culturele voorstellingen die altijd een maatschappelijk of regionaal uitgangspunt hebben.

 

Hiervoor kunt u contact opnemen met stichting uit ‘t Bosch via info@uittbosch.nl

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon