Activiteiten tweede weekend tijdens Mozaïekfestival

September 7, 2018

Tijdens het tweede weekend van het Internationaal Mozaïekfestival Oss is er weer een boeiend programma. De organisatie wil een breed publiek kennis laten maken met deze kunst. In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 september zijn er interessante demonstraties, een kunstlezing en workshops.

 

Lezing ‘Mozaïek en Architectuur in Nederland’

Marie Christine Walraven geeft zaterdag 15 september een lezing over de mooiste, meest opvallende altijd kleurige mozaïeken en tegeltableaus in de Nederlandse architectuur. Tableaus vanaf het einde van de 19e eeuw tot en met en met vandaag komen aan bod. Marie Christine zal u laten verbazen over de prachtige en indrukwekkende mozaïeken die ons land bezit. De lezing start om 13.00 uur en duurt 2 uur.

 

3D Vormen en mallen maken

Zaterdag 15 september zal de ervaren Lilian Faustle gevorderde mozaïekkunstenaars leren hoe zelf een mal te maken. Die wordt vervolgens gemozaïekt. Lilian geeft tips en tricks voor het gieten en voor welke vorm voor welk materiaal gebruikt kan worden. Natuurlijk gaat de mal mee naar huis. Deze workshop duurt van 11.00 uur – 16.00 uur en is geschikt voor (semi-)gevorderden.

 

Demonstraties 3-D food printen en klassiek mozaïek

Zaterdag 15 september zijn er tussen 14.00 en 18.00 uur doorlopend demonstraties klassiek mozaïek met hamer en kapblok.  Zondag 16 september van 16.30 tot 17.30 uur demonstreert Antien Zuidberg, lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden aan de HAS Hogeschool, hoe een 3-D food printer werkt. Demonstraties zijn gratis toegankelijk, net als de mozaïekexpositie in het thema: We are Food.

 

Workshop ‘buitenbloem met mozaïek’

Iedereen kan met professionele begeleiding van Mariëlle Baets een bloem op Corte staal mozaïeken. De cursisten maken een uniek kunstwerk dat geschikt is voor buiten. Deelnemers leren de basisprincipes, het omgaan met het gereedschap en de materialen kennen. Er wordt gewerkt met glas, tegel en porselein. Iedereen gaat met een prachtig pronkstuk naar huis. De workshop duurt van 11.00 – 16.00 uur.

 

Het Mozaïekfestival is van donderdag t/m zondag van 14.00 uur – 18.00 uur geopend in @Paulus, de voormalige Pauluskerk, aan de Oude Litherweg 2 in Oss. Meer weten over de demonstraties en/of aanmelden voor de lezingen en workshops? Kijk op www.mozaiekfestival.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon