Mozaïekfestival sluit af met Burendag

September 17, 2018

Zaterdag 1 september startte het Mozaïekfestival in @Paulus, de voormalige Pauluskerk, in Oss. Nu loopt het zondag 23 september ten einde. Het drie weken durende festijn is vrij toegankelijk en wil iedereen kennis  laten maken met mozaïek in brede zin. Het evenement is veelzijdig: een grote tentoonstelling met meer dan 55 nationale en internationale exposanten, demonstraties, een community art-project, boeiende lezingen en uiteenlopende workshops.

 

Mozaïekproject verbindt Ossenaren

Naast kunstwerken door professionals wordt mozaïek getoond uit Oss en omgeving. De Osse kunstenaar Alex van der Heijden heeft veel ervaring in het verbinden van mensen aan de hand van mozaïekprojecten. Hij is al eerder dit jaar het community-art project Food v&d Stad gestart. Dit project heeft ertoe geleidt dat mensen uit de Osse samenleving samen op dinerborden hun favoriete food in mozaïek creëerden. Zondag 23 september komen de deelnemers hun eigen bord ophalen.

 

Burendag

Bewoners van de Hertogin Elisabethstraat zijn uitgenodigd om in @Paulus, de voormalige Pauluskerk, de jaarlijkse Burendag te vieren.  De buurtbewoners worden ontvangen met koffie en wat lekkers. Vervolgens krijgen ze een rondleiding met uitleg over de expositie die is georganiseerd door het Mozaïekgilde.

Alle mozaïeken staan in het teken van ‘We are Food’. Brabant is dit jaar Europese Regio van de Gastronomie. Een jaar dat in het teken staat van Beter Eten in Brabant. Het Mozaïekfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Platform Vrijetijd Oss. Een aantal binnen- en buitenlandse exposanten zullen tijdens de afsluiting aanwezig zijn. Het Mozaïekgilde sluit de expositie af met een speciaal verbroederingsdiner voor de exposanten.

 

Bijzondere workshop

Het Mozaïekfestival toont het publiek ook de technische kant van het vak. De workshop ‘mozaïek voor buiten’ op zaterdag 22 september is speciaal voor het mozaïekfestival samengesteld. Deze is voor iedereen die graag wil leren hoe je mozaïek maakt dat gegarandeerd ons klimaat overleeft. Cursusleidster Lilian Faustle heeft 20 jaar professionele ervaring met gedenktekens, projecten op schoolpleinen en mozaïek in openbare ruimte.

 

Het Mozaïekfestival is van donderdag t/m zondag van 14.00 uur – 18.00 uur geopend in @Paulus, de voormalige Pauluskerk, aan de Oude Litherweg 2 in Oss. De toegang is gratis, uw vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer weten over de demonstraties en/of aanmelden voor de lezingen en workshops? Kijk op www.mozaiekfestival.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon