Eerste editie van de cursus Op de Fiets! succesvol afgesloten

October 1, 2018

Mobiliteit bevordert integratie. Onder dat motto startte Thuis in Oss in juni met de cursus Op de Fiets!. Afgelopen woensdag 26 september is de eerste editie van de cursus afgesloten met de uitreiking van de certificaten. De cursisten, die allemaal op de fiets naar de afsluiting kwamen, kregen hun fiets-certificaat uitgereikt in het bijzijn van de enthousiaste vrijwilligers die hen in de afgelopen maanden hebben begeleid.

 

Op de Fiets! wordt op verzoek van en in samenwerking met de gemeente Oss georganiseerd door Thuis in Oss. Het doel is dat op termijn alle (nieuwe) Ossenaren zich op deze oer-Nederlandse manier kunnen verplaatsen. Op de Fiets! is bedoeld voor volwassenen en combineert theorie- met praktijklessen. Aan deelnemers die zelf geen fiets hebben, worden fietsen beschikbaar gesteld. Alle fietsen die voor de eerste editie van de cursus werden gebruikt, werden door gulle Ossenaren gedondeerd.

 

Vrijwilligers gezocht voor tweede editie
Binnenkort start de tweede editie van Op de Fiets!. Thuis in Oss is voor deze cursus nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de deelnemers te leren fietsen. Ter voorbereiding van de vrijwilligers wordt een opleidingsavond georganiseerd waarin een ergotherapeut alles vertelt over hoe je een volwassene het beste kunt leren fietsen.

 

Fiets over?
Ook is Thuis in Oss voor deze cursus nog op zoek naar fietsen voor cursisten die zelf geen fiets hebben. Bij voorkeur 24 en 26 inch damesfietsen, want de deelnemers zijn overwegend wat kleinere dames. Heb je een fiets over? Oud of nieuw, mooi of lelijk? En wil je die graag doneren? Stuur dan een mail naar info@thuisinoss.nl en wij komen de fiets graag ophalen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon