Publieksprijs erfgoed: stem op Oss!

February 20, 2019

Oss is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2019. Vooral omdat we het mooie verhaal van Oss doorvertellen aan jong en oud! Wethouder Johan van der Schoot en Martine Eerelman van Stadsarchief Oss hebben ons erfgoed en het verhaal van Oss in januari gepresenteerd voor een jury in Amersfoort. Er is ook een publieksprijs. Die willen we graag winnen dus stem op Oss!

 

Dat kun je doen tot 25 maart 12.00 uur via: https://www.kunsten92.nl/actueel/publieksprijs/.

 

Pitch

Eerder, op 31 januari, heeft wethouder Johan van der Schoot samen met Martine Eerelman van het Stadsarchief een pitch gedaan voor een jury. Daarin kwam het volgende naar voren: de aard van ons erfgoed verspreid over stad, kernen en platteland.  Vooral de grote inbreng van de vele vrijwilligers en activiteiten om mensen bij het erfgoed te betrekken hebben zij benadrukt. Ook presenteerden ze projecten voor scholen, herinneringskoffers en bezoeken voor ouderen met dementie, de Open Monumentendag, de tv-serie ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ ontwikkeld met D-TV en het pop-up archeologie- en erfgoedhuis.

 

En met voorbeelden zoals de rotonde met het kromgebogen zwaard, de plannen met het Walkwartier en de waterveiligheidsmaatregelen voor de Maas hebben wij laten zien dat wij in nieuwe opgaven voor onze gemeente de historie een herkenbare plaats geven.

 

BNG Bank erfgoedprijs

Op 28 maart 2019 wordt de BNG Bank Erfgoedprijs voor de negende keer uitgereikt aan de ‘beste erfgoed-gemeente’ van Nederland. Dat gebeurt tijdens een symposium in Leiden. Genomineerd zijn de gemeenten Amersfoort, Leeuwarden, Oss en Rheden. De prijs bestaat uit een bedrag van €25.000,-. Die gaat naar een gemeente die op inspirerende wijze met zijn erfgoed omgaat en als voorbeeld kan dienen voor andere gemeenten. Hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon