Escape game Het Naakte Mysterie bij Museum Jan Cunen

March 16, 2019

Van 8 t/m 14 april vindt de Nationale Museumweek weer plaats. Musea door het hele land organiseren in die week bijzondere activiteiten, waaronder ook Museum Jan Cunen. In aanloop naar de Museumweek organiseert het museum op vrijdag 5 april de escape game Het Naakte Mysterie, waarin bezoekers in groepen van 5-7 personen op zoek gaan naar verdwenen kunstwerken. Op zondag 14 april wordt de tweede editie van De Osse Kunst of Kitsch georganiseerd. Tussen 12.00 en 16.00 uur is er de mogelijkheid om objecten te laten taxeren door verschillende experts. 

 

Escape game: Het Naakte Mysterie

Sinds 2 februari hangt Museum Jan Cunen vol met naakte en blote portretten van vrouwen door de tentoonstelling Naakt of bloot? Al vanaf het moment dat het museum de komst van de expositie aankondigde stuit Museum Jan Cunen op weerstand; anonieme bellers uiten met grof taalgebruik hun onvrede over deze ‘onzedelijkheden’, social media-platforms weigeren stelselmatig de afbeeldingen van de kunstwerken en de aankondiging op borden rondom het museum werden zelfs besmeurd uit protest. Nu is één opstandeling wel érg ver gegaan; rond 03:00 uur ‘s nachts werd het alarm getriggered door beweging in het museum. Bij aankomst trof het beveiligingsbedrijf sporen van inbraak, én: lege plekken waar eerst portretten van naakte vrouwen hingen. Van de inbreker is geen spoor te bekennen, wel wordt een koffer met cryptische omschrijvingen van de verblijfplaats van de kunstwerken aangetroffen, achtergelaten door de dader. Vind jij de kunstwerken terug?

 

Ben jij overtuigd van je escape-skills? Meld je dan nu vóór 1 april aan met een groep van 5-7 personen en koop je tickets via www.museumjancunen.nl om deel te nemen aan de escape game op vrijdag 5 april (inloop 19.30 uur, start escape game 20.00 uur). De kosten bedragen €18,95 per persoon (1 gratis consumptie inbegrepen om achteraf te proosten op jullie succes. Of je verdriet te  

verdrinken.) LET OP: ER IS EEN BEPERKT AANTAL PLEKKEN!

 

De Osse Kunst of Kitsch

Altijd al willen weten of die ene schat op zolder wat waard is? Op zondag 14 april tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert Museum Jan Cunen de tweede editie van De Osse Kunst of Kitsch. Voor €7,50 p.p. kunnen bezoekers twee objecten laten taxeren en heeft men toegang tot de tentoonstellingen Naakt of bloot? Het vrouwelijk naakt in de Nederlandse schilderkunst 1875-1925 en de hedendaagse kunst. Nieuwsgierige bezoekers zonder een te taxeren object zijn zeer welkom en betalen ook €7,50 entree aan de kassa. Bezoekers die wel een object willen laten taxeren moeten zich inschrijven vóór maandag 8 april door te mailen naar info@museumjancunen.nl om zeker te zijn van een plek in de taxatierondes. Een uitgelezen kans om toch eens die zolder op te ruimen…

 

De aanwezige experts Charles Bastings (Bastings Antiquair), Vincent Cober (Juwelier Cober) en Veilinghuis Timothy zullen objecten taxeren in de categorieën schilderijen, sieraden en edelstenen, zilver en gebruiksvoorwerpen/overig.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon