Leerlingen Het Hooghuis geven Gezonde School vorm

March 16, 2019

De afgelopen weken zijn de leerlingen van Het Hooghuis uitgedaagd om na te denken over de toekomst van Het Hooghuis als Gezonde School. Op woensdag 13 maart, in de Week voor de Gezonde Jeugd, vond het evenement ‘Gezonde School van te toekomst’ plaats op Het Hooghuis locatie Stadion. Tijdens de middag werd de prijs uitgereikt aan de leerlingen die de meest creatieve vlog gemaakt hadden.

 

Het Hooghuis is al jarenlang een Gezonde School. Zo worden leerlingen op jonge leeftijd bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl. De landelijke richtlijnen van de Gezonde School vormen daarbij de leidraad. Bij de Gezonde School aanpak wordt aandacht besteed aan de thema’s ‘Voeding’, ‘Bewegen en sport’ en ‘Roken, alcohol- en drugspreventie’. Het Hooghuis werkt voor verschillende projecten samen met het Sport Expertise Centrum (SEC) en GGD Hart voor Brabant.

 

Afwisselend programma

De middag werd geopend door Ingrid Jansen, ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht. Zij presenteerde het programma waarin Marnetta van Raak en Jan van Vucht namens Het Hooghuis uitleg gaven over de Gezonde School. Vervolgens vertelde Anouk Hoogendijk, oud-voetbalster van het Nederlands elftal, een persoonlijk verhaal over haar topsportcarrière, het belang van een gezonde leefstijl en over haar periode op het voortgezet onderwijs. Daarnaast waren er optredens van Bobbi Eveleens en van de schoolband. 

 

Vlogwedstrijd

Uit de ingezonden vlogs werd de vlog van Janne Schulte, Nikky Stassar, Kris Delissen, Tessa Verbruggen en Feikje van Dijk als winnaar gekozen. De leerlingen van het Mondriaan College gaven in hun vlog concrete verbeterpunten. Zo willen ze meer groen op de schoolpleinen en meer ruimte om te bewegen. Het Hooghuis gaat de komende periode kijken of ze tegemoet kunnen komen aan de wensen van de leerlingen. De prijzen, kaartjes voor de Efteling, werden overhandigd door Anouk Hoogendijk.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon