Tv-programma Hou ’t Schoon – De Afvalrace komt naar Oss

March 16, 2019

Het RTL Telekids TV-programma Hou ’t Schoon- De Afvalrace komt naar Oss. De opnames zijn op zondag 2 juni in het park tussen speeltuin Elckerlyc en kinderboerderij de Elzenhoek. Hou ’t Schoon- De Afvalrace is een TV-spelshow waarin basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis maken met de thema’s zwerfafval en afval scheiden. 

 

Hou ’t Schoon – De Afvalrace

Basisschoolleerlingen uit de gemeente Oss van 8 jaar en ouder kunnen meedoen aan het programma. Er is geen auditie of casting, aanmelden is meedoen! De kinderen spelen verschillende spelrondes. Na iedere ronde vallen er deelnemers af, tot slot volgt er een spannende finale. De winnaars van de Afvalrace krijgen een les Youtube filmpjes maken van een bekende Youtuber. Samen maken ze een vlog over zwerfafval en afval scheiden. Naast de opnames zijn er op de opnamedag allerlei activiteiten in het park. Zo is er bijvoorbeeld een gemeentequiz waaraan inwoners van de gemeente mee kunnen doen. Daarbij zijn leuke prijzen te winnen! 

 

Lespakket scholen 

Naast het TV-programma krijgen alle basisscholen in de gemeente Oss het Hou ’t Schoon-lespakket. Zo maken kinderen op een speelse manier kennis met het onderwerp afval. Gemeente Oss vindt educatie over (zwerf-)afval belangrijk. Ze geven gratis gastlessen op scholen en organiseren rondleidingen op het Duurzaamheidsplein. Ook organiseren we opruimacties voor leerlingen. De samenwerking met Hou ’t Schoon – De Afvalrace draagt kinderen bij bewust te maken hoe ze moeten omgaan met afval.  

 

Aanmelden 

Het werven van deelnemers op alle bassischolen in de gemeente Oss start binnenkort. Maar aanmelden is nu ook al mogelijk via  http://www.houtschoon.nl/oss-aanmelden.html .

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon