Gemeente Oss en Groene Engel werken samen aan toekomst cultuurpodium

April 30, 2019

Op 9 april nam het college van B&W een besluit gebaseerd op een onderzoeksrapport van BMC. Het rapport kwam met duidelijke aanbevelingen voor een meer toekomstbestendig cultuurpodium Groene Engel. De conclusies en aanbevelingen van het rapport hebben in de afgelopen weken diverse reacties opgeroepen. In de media heeft vooral het onbegrip voor (de totstandkoming van) de conclusies aandacht gekregen. Inmiddels hebben de wethouder en het bestuur en directie van cultuurpodium Groene Engel een gesprek gehad.

 

Belangen en conclusies

Het college van B&W en het bestuur en directie van cultuurpodium Groene Engel zetten zich samen in voor het behoud van het cultuurpodium. Om dat te kunnen bereiken is het nodig om ons te richten op wat ons bindt en niet op wat ons verdeelt. Deze gezamenlijke belangen en de gedeelde conclusies zijn:

 

• Cultuurpodium Groene Engel voorziet in een behoefte in Oss met een eigen programmering, betrokken vrijwilligers, een eigen publiek en een eigen sfeer. De toekomst van cultuurpodium Groene Engel staat dan ook niet ter discussie.

 

• Het afgelopen jaar is gebleken dat de kleine organisatie zeer kwetsbaar is. Dit ondanks de inzet en betrokkenheid van bestuur, directeur, medewerkers en vrijwilligers.

 

• We willen een toekomstbestendig cultuurpodium Groene Engel neerzetten en daarin geen overhaaste beslissingen nemen: in het verleden zijn belangrijke beslissingen voor cultuurpodium Groene Engel steeds noodgedwongen onder grote tijdsdruk genomen. We willen daarom 1,5 jaar de tijd voor de nodige veranderingen nemen, waarin alle aspecten van cultuurpodium Groene Engel tegen het licht gehouden zullen worden: programma, organisatie, bedrijfsvoering en financiële aspecten. Onderwerpen zoals huur en subsidiehoogte nemen we in dit proces mee.

 

• In dit veranderingsproces onderzoeken we nadrukkelijk ook de samenwerking met De Lievekamp en een verbeterde synergie met de horeca.

 

• Het college stelt de raad voor om eenmalig  € 225.000,- beschikbaar te stellen om cultuurpodium Groene Engel te ondersteunen in deze periode.

 

• Dit alles moet leiden tot een meer robuust en meer toekomstbestendig cultuurpodium.

 

Hoe nu verder?

De gemeente en cultuurpodium Groene Engel zijn in gesprek over een mogelijke adviseur en partijen die dit bovenstaande proces kunnen ondersteunen. In de komende weken voeren zij daarover vervolggesprekken. Op het moment dat de raadscommissie zich uitgesproken heeft over de vervolgaanpak hopen we deze stappen snel te kunnen concretiseren. Gemeente Oss en cultuurpodium Groene Engel hopen dat hiermee de discussie rondom het cultuurpodium stopt. Dat is volgens beide partijen nodig om stappen te kunnen zetten naar een betere toekomst.

 

Foto: Charles Mallo

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon