Meezingconcert Theater van de Stad in samenwerking met Stadsarchief Oss

May 3, 2019

Op woensdagochtend 15 mei presenteert Theater van de Stad een bijzonder meezingconcert. Het muzikale programma, bestaande uit echte meezingers, wordt ditmaal aangevuld met bijpassend historisch beeldmateriaal, verzorgd door Stadsarchief Oss.
 

Het SMOss koor zingt op woensdag 15 mei bekende meezingers en prachtige evergreens. Bij de liedjes die op het repertoire staan heeft het Stadsarchief Oss in samenwerking met het koor foto’s gezocht uit de historie van Oss. Deze foto’s worden tijdens het concert op een groot scherm vertoond. Bekende nummers als ‘Daar bij de waterkant’ en ‘Brabant’ worden tot leven gewekt met prachtige, lokale beelden uit de jaren ’30, ’40, ’50 en ’60 uit de collectie van het Osse Stadsarchief.

 

De meezingconcerten van Theater van de Stad, een programmalijn van theater De Lievekamp, vinden maandelijks plaats en worden vrijwel altijd verzorgd door een lokaal muzikaal gezelschap. Vanwege het lokale karakter en de oudere doelgroep die de concerten bezoekt, is een samenwerking met Stadsarchief Oss een prachtige aanvulling op dit succesvolle evenement. De meezingconcerten zijn altijd al een feest der herkenning door het repertoire, maar de nostalgie wordt op woensdag 15 mei nog eens vergroot door de beelden van oud Oss van fotografen Daan Scholte en Leo van den Bergh. Per liedje zijn zes toepasselijke foto’s uitgekozen en afgedrukt in het boekje dat iedere bezoeker mee naar huis mag nemen.

 

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor het meezingconcert SMOss Koor & Stadsarchief Oss op woensdag 15 mei, aanvang om 10.30 uur in het Theatercafé van De Lievekamp, kunnen à € 5,00 (incl. koffie/thee) worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.

 

In verband met de grote populariteit van de meezingconcerten is het raadzaam om tijdig uw kaarten te bestellen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon