Museum Jan Cunen - save the date

May 13, 2019

Museum Jan Cunen geeft tot en met zondag 19 mei podium aan zes van de beste amateurkunstenaars van Nederland: Fleur de Blieck, Jeroen van der Velden, Suzana Jovanovic, Ruben Lopulalan, Nard Kwast en Sebas Groot, bekend van het succesvolle televisieprogramma Project Rembrandt. Zij presenteren schilderijen die tijdens de tv-opnames tot stand zijn gekomen, maar ook werk dat ze eerder of zelfs heel recent maakten. En vertellen daar ook over in het museum! Zie voor actuele tijden van aanwezigheid van de kunstenaars www.museumjancunen.nl.

 

Laatste weken: Naakt of bloot? met unieke workshop naaktmodelschilderen, gejureerd door Lita Cabellut!

De tentoonstellingen Naakt of bloot? Het vrouwelijk naakt in de Nederlandse schilderkunst 1875-1925 en Naakt of bloot? Het vrouwelijk naakt in de hedendaagse kunst zijn nog te zien tot en met zondag 19 mei aanstaande.

 

Workshop naaktmodel schilderen

Op donderdag 16 mei organiseert Museum Jan Cunen een unieke workshop naaktmodel schilderen, gejureerd door beeldend kunstenaar Lita Cabellut, bekend van het tv-programma Project Rembrandt en van wie nu werk te zien is in de expositie Naakt of bloot? De kunstenaars van Project Rembrandt zijn eveneens aanwezig om te adviseren en te vertellen over hun eigen werk. Kijk voor inschrijving en specifieke tijden van aanwezigheid van de kunstenaars op de website van het museum. 

 

Op donderdag 16 mei heeft Museum Jan Cunen een speciale avondopenstelling van 17.00 tot 21.00 uur. 

 

Opening: Hendrik Valk - Kunstenaar van de klare lijn, Market Garden in Oss en Museum van de Stad - Vier de vrijheid!

Op zaterdag 1 juni om 14.00 uur opent Museum Jan Cunen drie nieuwe exposities: Hendrik Valk - Kunstenaar van de klare lijn, Market Garden in Oss en Museum van de Stad - Vier de vrijheid!. Bastiaan Geleijnse, journalist en medebedenker van de cartoonreeks Fokke & Sukke, vertelt over 'de klare lijn' in het oeuvre van Hendrik Valk (1897-1986). Jurgen Pigmans van het Stadsarchief Oss verhaalt over de Osse bevrijding in september 1944, vastgelegd op foto's van Leo van den Bergh. En ruim 70 kunstwerken van de hand van inwoners van de Gemeente Oss laten zien wat 'vrijheid' voor hen persoonlijk betekent. Zondag 2 juni is de eerste publieksdag.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon