Experimentele, interactieve theaterbeleving in Groene Engel

May 23, 2019

Op woensdag 29 mei presenteert Wesley Hartogs uit Lith in samenwerking met de Royal Class van zangschool BrabantTalent (Stichting Oss Cultureel) in de Groene Engel de theaterbeleving ‘de Vijfde Wand’. Deze voorstelling is zijn afstudeerproject aan de opleiding Communication and Multimedia Design van Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch.

 

‘De Vijfde Wand’ is een experimentele, interactieve theaterbeleving waarin technologie en theater worden samengebracht en geïntegreerd. Door middel van je smartphone ga je interacteren met de verschillende scènes. Het publiek krijgt hiermee een actieve rol; het ene moment mag je je stem uitbrengen op het verloop van het verhaal en het andere moment ben je aan het meelezen in een intens chatgesprek of hoor je de intieme gedachtes van een personage.

 

De voorstelling bestaat uit drie verschillende scènes die elk een onderbelicht maatschappelijk thema aanhalen rondom het thema verbinding. Er wordt geacteerd en gezongen door leden van de Royal Class en daarnaast is er ook dans verwerkt in de voorstelling. Het gehele project is op multidisciplinaire wijze van 0 tot 100 gerealiseerd in een tijdsbestek van 4 maanden.

 

Het doel van ‘de Vijfde Wand’ is om innovatief theater te creëren met de technologieën van nu om tot nieuwe ervaringen te komen voor een nieuw publiek. Met deze beleving wil Wesley laten zien wat er mogelijk is en hoe technologie een vernieuwende rol kan spelen in het theater. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met het principe pay-what-you-want waarmee het publiek achteraf zelf mag bepalen hoeveel ze de voorstelling waard vonden.

 

‘De Vijfde Wand’ wordt op woensdag 29 mei in Cultuurpodium Groene Engel ten uitvoer gebracht. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via https://www.groene-engel.nl/programma/de-vijfde-wand 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon