Liberation Obstacle Run bij Geffense Plas

May 28, 2019

Oss heeft van 12 tot 17 september 2019 een Liberation Obstacle Run bij de Geffense Plas. Iedereen is welkom om de ruim 30 hindernissen te overwinnen. Het thema van de Liberation Obstacle Run is de bevrijding van Oss, dit jaar 75 geleden. Inschrijven kan al op www.liberationobstaclerun.nl

 

Verhalen over de oorlog en bevrijding
Oss is 75 jaar geleden bevrijd, op 19 september 1944. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Daarom zijn er rondom de Liberation Obstacle Run verschillende activiteiten in Oss. Zo bezoeken veteranen de groepen 7 en 8 van de basisscholen voor het project ‘Veteranen in de klas’. De veteranen vertellen over de oorlog en de bevrijding. Hierdoor blijven de verhalen van de veteranen levend. Ook krijgen de basisscholen gymlessen in het thema van de Liberation Obstacle Run. Middelbare scholieren krijgen de verhalen over de bevrijding te horen voordat de run start of meteen na afloop.

 

Liberation Obstacle Run

Iedere dag staat in het teken van een andere doelgroep. Zo is er een middelbare scholierendag, een Unieke Sportersdag en een ambtenarendag. Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de consumentendagen. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Zo kunnen deelnemers 5,5 km en 10 km afleggen. Daarnaast is er een Family Run van 3,5 km.

 

75 jaar Vrijheid Oss
Oss werd op 19 september 1944 bevrijd. We vieren dat met onder andere de Liberation Obstacle Run en Market Garden, een tentoonstelling, concert en wandeling. Cadetten uit Canada komen speciaal over uit Halifax en vertellen hun verhaal over de bevrijding.

 

De Liberation Obstacle Run is een initiatief van de gemeente Oss, Stichting Veteranen Oss en het Sport Expertise Centrum. Het is onderdeel van Brabant Outdoor Trials.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon