Op expeditie met aardrijkskunde tijdens de GeoWeek

May 30, 2019

Voor meer dan 5000 leerlingen verspreid over het hele land staat de week van 3-7 juni in het teken van aardrijkskunde in praktijk. Het is dan namelijk de 13e editie van de GeoWeek, een initiatief vanuit het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Voor deze week zijn er door ruim 90 verschillende bedrijven, instellingen en overheden uit de geo-sector expedities voorbereid voor leerlingen van 10-15 jaar.

 

Voor professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector is de GeoWeek een unieke kans om hun expertise en enthousiasme te delen met de jongere generatie. ‘Wij moeten onze toekomstige medewerkers rekruteren uit deze generatie’ verduidelijkt Dorine van Burmanje, voorzitter van het Kadaster. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk voor de leerlingen om eens buiten het klaslokaal te leren over de geo-sector. Op welk andere moment krijgen ze de kans om te bouwen aan een dijk, het veld in te gaan met een grondboor, te spelen met een geografisch informatiesysteem of met eigen ogen te zien waar hun kraanwater vandaan komt? Tijdens de GeoWeek staat ‘zelf doen’ centraal. Het Hooghuis in Heesch besteed deze dagen ook aandacht aan de Geoweek. 

 

Foto: geografie.nl

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon