Expositie Anneke Wasser in Ravenstein

June 4, 2019

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni exposeert Anneke Wasser haar schilderijen, grafisch werk en iPad-art in de Garnizoenskerk te Ravenstein. Tijdens deze expositie toont zij een aantal schilderijen, grafisch werk en iPad-art, waarbij nieuwe digitale mogelijkheden worden gebruikt. Juist de diversiteit die elke techniek te bieden heeft, geeft haar de uitdaging om steeds weer naar dat schemergebied terug te gaan. 


Gebied tussen water en land

Anneke Wasser laat zich inspireren door de natuur. Zij voelt zich getroffen door de stilte en de mystiek van de natuur, waarbij de beweging in het moment wordt gevangen en tot traagheid wordt gedwongen. Met name de overgang tussen water en land trekt haar aan. Een soort schemergebied, met de mystieke diepte van het water, het onzichtbare onder het oppervlak, het riet als een wakende wachter van de oever. In dat gebied lijkt de toeschouwer te worden meegezogen en te verdwalen in de keuze tussen lopen, zwemmen of waden. Daarin creëert zij een eigen belevingswereld wat verrassende, boeiende en eigentijdse schilderijen oplevert;  die verder reiken dan wat er zich in het kader van het schilderij afspeelt. 

Anneke
Anneke Wasser deed eerder mee aan een aantal groepsexposities. In 2016 volgde een grote solo-overzichtsexpositie “Stroomopwaarts” in het Kruithuis in ’s-Hertogenbosch. In 2018 had zij onder meer een solo-expositie in Het Oude Kerkje te Middelbeers. Dit voorjaar exposeerde zij in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. 
“Exposeren in Ravenstein voelt als thuiskomen", vindt Anneke Wasser, in 1961 in Huisseling geboren als Anneke Elemans. Daar in Huisseling en in Ravenstein heeft zij haar eerste stappen gezet en een aantal jaren op de Mariaschool gezeten. Inmiddels woont zij al lang niet meer in Huisseling / Ravenstein, maar blijft Ravenstein toch steeds trekken.

www.cultuurravenstein.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon