Themaweek: Oss beweegt gratis

June 4, 2019

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) organiseert het Sport Expertise Centrum de JOGG themaweek ‘Oss beweegt gratis’ van 10 tot 14 juni 2019.

 

‘Gratis Bewegen’ kan in Nederland altijd en overal. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of naar school fietsen. Het is belangrijk voor je gezondheid dat je 60 minuten per dag beweegt. In deze week schenken we hier aandacht aan.

 

Dinsdag 11 juni

AVEM kinderopvang

Tijdens deze themaweek zullen verschillende locaties van AVEM kinderopvang in het teken staan van ‘bewegen’ en zullen de kinderen op een speelse en informatieve manier hierin meegenomen worden. Deze week worden er verschillende beweegkaarten verspreid binnen locaties en zullen de kinderen buiten en binnen leuke beweegspellen doen.
 

Woensdag 12 juni

JOGG foodtruck tijdens nationale buitenspeeldag 

Ook dit jaar is er een prijsvraag uitgezet om tijdens de Buitenspeeldag kans te maken op de JOGG foodtruck. Megen, Krinkelhoek en Speeltuin de Buitelhof in Geffen werden uitgeroepen tot winnaars. De kinderen kunnen daar tijdens de Buitenspeeldag genieten van een heerlijke gezonde snack.

 

JOGG streeft er binnen de gemeente Oss naar om kinderen en hun ouders bewust te maken van de gezonde keuze en daarnaast een gezonde omgeving te creëren voor jongeren.

 

Donderdag 13 juni 

Gezonde leefstijl activiteiten 

Ons Welzijn organiseert elke week tal van activiteiten. Tijdens de ‘Oss beweegt gratis’ themaweek staan verschillende activiteiten in het teken van bewegen. Zo zal tijdens De Letterclub, inloopmiddagen, in de Speel-o-theek en tijdens de meidenavonden bewegen centraal staan. Ook zullen kinderen tijdens de Buzz activiteit beweegactiviteiten voorgeschoteld krijgen. Zowel kinderen als ouderen zullen zo op een leuke manier in aanraking komen met bewegen.

 

Naschoolse sport – Basisschool De Korenaer en Sport Expertise Centrum

Deze dag sporten kinderen van de groepen 3 en 4 van Basisschool De Korenaer ook na schooltijd in gymzaal Grindlaan. Tijdens deze naschoolse sport zorgen de combinatiefunctionarissen voor de begeleiding van de groepen kinderen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen plezier hebben en zorgen de combinatiefunctionarissen voor veel afwisseling in sport- en spelvormen. De kinderen krijgen deze dag een JOGG bidon.

 

Vrijdag 14 juni 

Sociaal Vitaal – Sport Expertise Centrum

Sociaal Vitaal is een veelzijdig beweegprogramma gericht op weerbaarheid en op sociale vaardigheden. De deelnemers zijn tussen de 65 en 80 jaar. De nadruk ligt op het verkrijgen van (meer) zelfvertrouwen en het verbeteren van sociale vaardigheden om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Na de inspanning drinken de deelnemers gezamenlijk koffie waarbij ze voorlichting krijgen over verschillende sociale en gezondheidsthema’s.

 

Deze week gaat het in het koffiemoment over zelfmanagement, een voorlichting waarbij aandacht wordt besteed aan het behouden van een gezonde leefstijl.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon