Ruwaard Midzomerfestijn afgelast wegens hittegolf

June 24, 2019

De werkgroep Ruwaard Midzomerfestijn heeft vandaag besloten het Midzomerfestijn van 29 en 30 juni NIET door te laten gaan. De voorspelde hittegolf waarbij extreem hoge temperaturen worden voorspeld maken dat het niet verantwoord is. 

 

Heel Nederland werkt met een tropenrooster en er wordt geadviseerd om tussen 12.00 uur en 16.00 uur binnen te blijven in verband met de warmte. "Het opbouwen van de tent op donderdagmiddag in de volle zon, zonder enige bescherming is vragen om problemen", aldus de organisatie. "In het weekend hebben we het nodige aan voedsel met de brunch en Preuvenement. De warmte geeft dan een verhoogde kans op een salmonellabacterie. We kunnen en mogen geen risico nemen met de gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers. Naast deze 2 redenen zijn wij ons er ook van bewust dat de temperatuur in onze tent, maar ook op het buitenterrein heel hoog kan worden, wat ook tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook hierin willen wij geen enkel risico lopen". 

 

Het is nog niet bekend of dit evenement wordt verpaatst. De werkgroep hoopt op uw begrip hiervoor. 

 

Foto: Rachelle Suppers

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon