Thuis in Oss ontfermt zich over LHBT+ - nieuwkomers

August 8, 2019

Stichting Thuis In Oss komt met nieuwe initiatieven die LHBT+ -nieuwkomers uit de regio moeten ondersteunen en een netwerk moeten bieden. Hiervoor zoekt Thuis in Oss breed samenwerking op met bestaande organisaties en gemeentes.

 

Afgelopen zaterdag kregen 10 LHBT‘ers met een migrantenachtergrond de kans om mee te varen op een boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. ‘Deze mensen worden in hun eigen cultuur verstoten, ook hier in Nederland, en hebben hele traumatische dingen meegemaakt,’ aldus Angelo Schuurmans, oprichter van Thuis in Oss. ‘Op die boot zie je bij hen wat wij Nederlanders vaak heel vanzelfsprekend vinden: het gevoel van echte vrijheid. Dat is prachtig’.

 

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de regenboogsteden Oss, ’s-Hertogenbosch en COC Noordoost Brabant. Schuurmans: ‘In de komende maanden zetten we met deze partijen een structureel platform op waar deze mensen voortaan terecht kunnen.’

 

Een ander initiatief van Thuis in Oss heeft afgelopen schooljaar plaatsgevonden op het Hooghuis. In samenwerking met stichting RADAR, de GGD en COC Noordoost Brabant is er met succes voorlichting gegeven over gendergelijkheid aan leerlingen uit de internationale schakelklassen. ‘Deze kinderen zijn een belangrijke doelgroep, omdat zij vaak enkel bekend zijn met traditionele man/vrouw-waardes uit het land van herkomst. We mogen deze complexe onderwerpen niet uit de weg gaan,’ aldus Schuurmans.

 

De lessen worden komend schooljaar weer gegeven en samen met de gemeente Oss wordt gekeken naar mogelijkheden om deze voorlichting op maat aan te bieden aan volwassen nieuwe Ossenaren.

 

Foto: 'Annabella' uit Syrië heeft de dag van haar leven tijdens de Canal Parade in Amsterdam

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon