Plekken van Plezier tijdens Open Monumentendag

September 2, 2019

Voor de Open Monumentendag op 14 en 15 september heeft Ravenstein een mooi programma samengesteld. Het thema dit jaar is ‘Plekken van Plezier’ en sluit aan op alle bezienswaardigheden.

 

Via een mooie puzzeltocht door Ravenstein, komt u op alle ‘Plekken van Plezier’. Molen 'De Nijverheid' is te bezichtigen inclusief het bakhuisje waar je pannenkoeken kunt proeven. Op zondag kun je genieten van diverse streekproducten.

 

Stadsgidsen van de Heemkundekring geven informatie bij de Luciakerk/Sint Josephkapel en de Garnizoenskerk. Bij het Toeristisch Informatiecentrum (11.00-16.00 uur) kun je een film over Ravenstein bekijken en is de kelder te bezichtigen.

 

Op het terrein van het Philips van Kleefbolwerck (anno 1509), word je rondgeleid door de gastheer, kan men schieten met een lasergeweer en is er een gildetentoonstelling.

 

In de smederij (1931) kun je werkzaamheden zien van een smid en wordt er uitleg gegeven over alles wat met smeedwerk te maken heeft. Stichting Cultuur heeft een bijzondere expositie van Rob Pluijm en Rick Duijs met de titel ‘Voorstellingsvermogen’ in het Garnizoenskerkje.

 

In het Leerlooierij Museum is er een workshop leer voor kinderen, gratis rondleidingen in het museum, in de tuin zijn er kunstschilders en een boetseerder aanwezig en is er een expositie van bijzonder schoeisel. Op locatie kan men genieten van livemuziek.

 

Reden temeer om de ‘Plekken van Plezier’ in Ravenstein te bezoeken van 12.00-17.00 uur. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon