Eventingwedstrijd bij de Geffense Plas

September 6, 2019

Op 7 en 8 september vindt er een nationale Eventingwedstrijd voor pony’s en paarden plaats op de Geffense Plas. Tijdens dit weekend starten er ongeveer 300 ruiters. De Eventingwedstrijd is onderdeel van de Brabant Outdoor Trials. Naast de Eventingwedstrijd bestaat dit evenement uit de Liberation Obstacle Run. Het bezoeken van de Eventingwedstrijd is gratis.

 

Eventing
Eventing bestaat uit drie onderdelen. Alle deelnemers beginnen met het rijden van een dressuurproef. Deze wordt beoordeeld door een jury. De jury kijkt of de ruiter het paard onder controle heeft en elke oefening wordt beoordeeld met een cijfer. Het tweede onderdeel is een springparcours. Het is de taak van de ruiter om te zorgen dat er geen of zo min mogelijk balken naar beneden vallen. Het laatste onderdeel is de Cross Country. Hier rijden de deelnemers een parcours waarbij ze over diverse natuurlijke hindernissen moeten springen. Er is een optimale tijd vastgesteld voor het afleggen van het parcours. Het is de bedoeling dat de deelnemers zo dicht mogelijk bij de optimale tijd over de finish komen.

 

Programma
Op zaterdag starten om 8:00 uur de categorie M paarden, gevolgd door de categorie M pony's. De dag wordt afgesloten met de categorie L paarden. Op zondag starten de minder ervaren paarden en/of ruiters. Om 8:00 uur gaan de categorie B paarden van start. Vervolgens komen de categorie L pony’s aan bod en de dag wordt afgesloten met de categorie B pony's.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Road2Travel Producties

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon