RKSV Cito en Sport Expertise Centrum slaan handen ineen

September 6, 2019

Vanaf woensdag 4 september wordt er iedere woensdagmiddag gevoetbald door de jongste jeugdteams van RKSV Cito. De voetbalvereniging in Oss-Zuid heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met het Sport Expertise Centrum (SEC). Door de aanwezigheid van een combinatiefunctionaris van het SEC, in de persoon van Gerald de Poot, kunnen 6 stagiaires van ROC de Leijgraaf (Sport & Bewegen) worden ingezet. De stagiaires worden gedurende het jaar opgeleid tot een zelfstandige trainers.

 

 

RKSV Cito, meer dan voetbal

Cito is een echte wijkvereniging. Behalve voetbal organiseren zij veel meer activiteiten voor leden en buurtbewoners. Voorbeelden hiervan zijn biljarten, kaarten, jeu de boules en gymnastiek voor ouderen. Ook Basisschool Pius X is jaarlijks te gast voor verschillende sportdagen en evenementen. Behalve een vereniging voor de wijk wordt RKSV Cito nu ook een opleidingsclub voor mbo-studenten van ROC de Leijgraaf. Natuurlijk lossen ze hiermee ook gedeeltelijk het vrijwilligersprobleem op binnen de vereniging.

 

 

Sport Expertise Centrum is er ook voor kleinere clubs

Het SEC organiseert al jarenlang de trainingen voor de jongste jeugd op woensdagmiddag bij RKSV Margriet, sv OSS’20, sv TOP, Berghem Sport en MHC Oss. Dit doen zij in samenwerking met stagiaires van ROC de Leijgraaf en CIOS die gedurende het sportjaar worden opgeleid tot zelfstandige clubtrainers. Ook vrijwilligers vanuit de sportverenigingen (jongeren vanaf 16 jaar en/of ouders) kunnen worden opgeleid tot zelfstandige clubtrainer door mee te draaien bij de organisatie en uitvoering van de trainingen op woensdagmiddag.

 

Het SEC vindt het erg goed dat RKSV Cito als relatief kleinere vereniging hen heeft gevonden. Ze hopen dat ze in de toekomst meer verenigingen mogen gaan ondersteunen bij het blijven en/of worden van een vitale en sterke vereniging.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon