Geocaching geo-art in Megen

September 8, 2019

 In Megen is een Muis verschenen, althans op de plattegrond van geo-art. Geo-art is een afbeelding die wordt gevormd door een aantal Mystery Caches. Het Muis&Co team heeft een route uitgezet van 14 km om en door Megen. De route kan zowel per fiets als wandelend afgelegd worden. In totaal zijn er op 7 september 31 Mystery Caches online gezet.

 

Geocaching geo-art is een soort van kunstwerk op de geocaching kaart. Door het strategisch uitkiezen van bepaalde coördinaten kunnen de geocach symbolen een figuur vormen. Een geo-art bestaat dus steeds uit meerdere geochaches die vaak samen een reeks vormen.

 

 

Geocaching

Geo-art is een spelonderdeel van Geocaching. Geocaching is een buitensport en spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenoemde cache (verstopplaats) te vinden. 

 

Bezoek www.geocaching.com of download de gratis officiële geocaching-app om te beginnen met geocachen.

 

Let op: Geocaching kun je gratis spelen via de app. Wil je gebruik maken van de geo-art route, dien je hiervoor een abonnement te hebben.

 

Kinderroute

Natuurspeeltuin Megen krijgt een kinderroute met de verhalen van Muis. De route begint in Natuurspeeltuin Megen, is verhard en +/-2 kilometer lang. Door de route te lopen kun je de nieuwe vriendjes van Muis, die terug zijn te vinden op kleine dierenbordjes, onderweg verzamelen. Zodra de vriendjes bij elkaar zijn gezocht krijg je een kleine verrassing.

 

Inleveren en ophalen kan bij bij Toeristisch Informatie Centrum Megen of Camping de Maasakker. Je kunt op zoek gaan naar de vriendjes van Muis vanaf het Open Monumenten weekend (14/15 september).

 

 

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon