Onthulling Herinneringsmonument Vlinderboek

September 9, 2019

Gemeente Oss krijgt een herinneringsmonument dat troost biedt aan Ossenaren die een kind hebben verloren. Het monument ‘Vlinderboek’ komt te staan in het Elzeneindpark bij de Coornhertstraat/Joost van den Vondellaan. De onthulling van het monument door burgemeester Buijs-Glaudemans is op vrijdag 20 september 2019 om 16.00 uur in het Elzeneindpark. Het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur. D-TV Oss Bernheze en Omroep Brabant zenden de onthulling live uit.

 

Persoonlijk verlies

Aanleiding om een monument te ontwikkelen is het treinongeluk op 20 september 2018 waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Ossenaren gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. In de periode daarna werd gemeente Oss door meerdere mensen benaderd die een persoonlijk verlies hebben geleden en graag een monument willen. Ouders die hun kind zijn verloren willen erkenning voor hun verdriet. Daarom heeft gemeente Oss er voor gekozen om een monument te ontwikkelen voor iedereen die een kind heeft verloren. Na de onthulling kan iedereen er een bezoek aan brengen, op eigen gelegenheid en op het moment dat het beste past.  

 

Herinneringsmonument Vlinderboek

Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Hij ontwierp ook de os op de rotonde bij de Kantsingel, de pillenstrip bij het centraal station en het kromgebogen zwaard op de rotonde van de Molenstraat.

 

Bloemen leggen

Het is mogelijk om na de onthulling bloemen bij het monument neer te leggen. Dit heeft de voorkeur in plaats van knuffels en in plaats van bij Station West. We willen u vragen om de bloemen er zonder plastic neer te leggen.

 

Kom met de fiets of te voet

In verband met beperkte mogelijkheid voor parkeren willen we aanwezigen vragen om vooral met de fiets en te voet te komen naar de onthulling.

 

Foto: i-stock

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon