De Lievekamp viert 75 jaar bevrijding

September 10, 2019

In het weekend van 13 september wordt 75 jaar Bevrijding herdacht. Ook in theater De Lievekamp wordt aandacht besteed aan deze bijzondere gebeurtenis. Er staan prachtige voorstellingen op de planning, zoals ‘Bevrijd mijn verhaal’ en ‘Oorlogsgeheimen’. Dit weekend verzorgt Stadsarchief Oss bijpassende beelden in het voorgebouw van De Lievekamp.
 

Bevrijd mijn verhaal

Op vrijdag 13 september vindt de bijzondere Theater van de Stad-productie ‘Bevrijd mijn verhaal’ plaats. Acht ouderen zijn in gesprek gegaan met vierdejaars gymnasiasten van het Titus Brandsmalyceum en deelden met deze jongeren hun verhalen en herinneringen. Onder begeleiding van Theater De Lievekamp hebben de jongeren deze verhalen verwerkt tot een kunstuiting die ze deze middag op het podium presenteren. De verhalenvertellers zijn deze middag uiteraard eregast en krijgen bovendien de presentatie voor de allereerste keer te zien.

 

Oorlogsgeheimen
Het bekroonde boek ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens werd vertaald naar een indrukwekkende theatervoorstelling en is op zaterdag 14 september te zien in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp. Het spannende, waargebeurde verhaal gaat over Tuur en Maartje, twee kinderen in een bezet Limburgs dorpje, die verliefd worden op elkaar. Maar Maartje draagt een geheim met zich mee en er dreigt overal gevaar. Een voorstelling voor jong en oud in aanloop naar de herdenking van Operatie Market Garden in Oss. In het voorgebouw van het theater worden prachtige bijpassende beelden vertoond uit de collectie van Stadsarchief Oss.

 

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Bevrijd mijn verhaal op vrijdag 13 september, aanvang om 14.30 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp kunnen à € 3,50 worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.

 

Toegangskaarten voor Oorlogsgeheimen op zaterdag 14 september, aanvang om  19.30 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp kunnen vanaf € 15,00 worden gereserveerd.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon