World Cleanup Day ook in Oss

September 12, 2019

Op zaterdag 21 september worden er in ruim 160 landen opruimacties georganiseerd om zwerfafval op te ruimen. Ook in Oss worden er acties gehouden met als doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.

 

Meedoen
Jij kunt hier aan meedoen. Meld je aan bij al bestaande acties of start je eigen opruimactie in je eigen buurt. Ga naar https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ en meld je aan! 

 

Het is natuurlijk niet fijn om in een buurt/wijk te wonen waar veel zwerfafval ligt. Daar kun je met elkaar wat aan doen en dan is deze actie een mooie aanleiding om ermee aan de slag te gaan. En je vergroot natuurlijk ook het contact in je wijk.

 

Afvalonderzoek
Wereldwijd komt maar liefst 80% van de plasticsoep vanaf het land via rivieren in zee. Welke verpakkingen komen het meest voor in het milieu? Wie zijn de producenten van deze items? Veel is hierover al bekend. Om meer gericht op Nederland aan oplossingen te kunnen werken, hebben we je hulp nodig! Door zwerfafval beter in kaart te brengen tijdens World Cleanup Day kunnen we namelijk de bronnen van het probleem preciezer identificeren en confronteren.

 

Gebruik de app tijdens het opruimen

Tijdens een opruimactie ruim je niet alleen op maar leg je het opgeruimde afval vast met behulp van de Litterati-app op je telefoon. Wereldwijd zijn op die manier al meer dan 3,5 miljoen afvalitems vastgelegd! De informatie die dat oplevert, maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken, zodat bijvoorbeeld betere verpakkingen kunnen worden ontwikkeld of doordat statiegeld wordt ingevoerd op veel voorkomende afvalitems zoals blikjes en flesjes.

 

Dat is precies de reden waarom de Plastic Soup Foundation World Cleanup Day in Nederland coördineert.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon