Kaartverkoop Wereldmaaltijd gestart

September 24, 2019

In Oss organiseert Platform Global Goals Oss ieder jaar tijdens Wereldvoedseldag de Wereldmaaltijd. Deze maaltijd is een lekkere en voedzame maaltijd bereidt met niet meer ingrediënten dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijkere verdeling van voedsel wereldwijd. Om rekening te houden met de ecologische voetafdruk wordt er geen vlees of vis in verwerkt. Voor slechts 10 euro krijg je een heerlijk driegangen menu voorgeschoteld bereid door twee echte chefkoks.

 

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is in het leven geroepen om met z’n allen in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij deze grote voedselvraagstukken en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben en de dingen die wij kunnen aanpakken om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is.

 

Wat jij kunt doen…
Er zijn diverse manieren die jij kunt doen om een eerlijke wereldmaaltijd te bereiden. Eet bijvoorbeeld eens een keer geen vlees of vis. Kies in de supermarkt voor Fairtrade- en biologische producten of koop rechtstreeks bij de boer. Maak meerdere gerechten van hetzelfde product. Van ‘kliekjes’ kun je ook weer een maaltijd bereiden waardoor je minder eten weg hoeft te gooien. Een kleine moeite voor jou, groot plezier voor iedereen.

 

De maaltijd wordt op 16 oktober geserveerd in ’t Oude Theater, Spoorlaan 58 in Oss. De inloop is vanaf 17.30 uur en de maaltijd wordt om 18.00 uur geserveerd. Kaarten zijn vanaf maandag 23 september te koop bij Ekoplaza in Oss en via ticketkantoor.nl/shop/wereldmaaltijd

 

Meer informatie: https://globalgoalsoss.nl/projecten/wereldmaaltijd/

 

Foto: Hans Kreutzer

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon